Sosyal medya hesaplarında paylaşılan birkaç kare fotoğraf ülke gündeminde düştü.

Iğdır’ın Karakoyunlu Belediyesine ait bir çöp kamyonunun arkasındaki konteynırında 8 köpeğin bulunduğu fotoğraf sosyal medya hesaplarında yayılınca, ülke gündeminde yer aldı.

Çöp kamyonunun plakası 76 DH 944 ve siyah plaka. Fakat silik halde ve net okunmayan plakanın il kodu olan 76’yı, 78 olarak algılayınca, Karabük Belediyesi adeta binlerce vatandaş tarafından yargısız infaz yapılırcasına ağır eleştiri yağmurlarına tutuldu.

Haber Global Kanalının haber bültenlerinde de yer alan fotoğraf ile ilgili yer alan haberde Iğdır’ın, Karakoyunlu İlçe Belediyesine ait bir çöp kamyonu olduğu ve konuyla ilgili köpekleri çöp kamyonuna atan belediye çalışanı hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya “Biz Değiliz” Diyor Ama Dinletemiyor

Iğdır’ın Karakoyunlu Belediyesi’nin Çöp Kamyonundaki 8 köpeğin yer aldığı fotoğraf ile ilgili plakayı net okuyamayan ve Karabük’ün plakası olan 78 ile karıştıran binlerce vatandaşın ağır eleştirilerine maruz kalan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın sosyal medya hesapları eleştiri yağmuruna tutuldu.

Başkan Çetinkaya bir açıklama yaptı ve; “Sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımlarda bahsi geçen 78 DH 944 plakalı çöp aracı, Karabük Belediyesi'ne ait değildir. Karabük Belediyesi'nin mevcut araçları özel bir şirket tarafından kiralanarak işletilmekte olup, bu araçlar resmi plaka taşımamakta ve plakaları 78 ile başlamamaktadır.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklamayı yapma gereği doğmuştur. Konuya ilişkin gerekli incelemeler titizlikle sürdürülmekte olup, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için gereken tüm tedbirler alınmaktadır.

Belediyemiz vatandaşlarımızın sağlığı kadar, sokak hayvanlarının da refahını da önemsemektedir. "Hayvan Bakımevi" ile gerekli aşılama, tedavi ve cerrahi müdahaleleri yapmak, gerekli koruyucu ve kurtarıcı önlemleri almak öncelikli amacımızdır.” ifadesini kullandı.

Editör: Ergün Başkaya