Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Karabük il genelinde faaliyet gösteren bazı kereste fabrikalarına ceza geldi.

Bakanlığın Teftiş Başkanlığı tarafından gönderilen cezalar, iş sağlığı ve güvenliği ile izinsiz yabancı işçi çalıştırma maddelerini içeriyor.

40 Bin ila – 250 Bin lira arası gelen cezaların 30 gün içinde yatırılması gerektiği önemle belirtildi.

Denetimlerden 10 Ay Sonra Ceza Geldi

10 Ay önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri tarafından denetimlerden geçen Yenice ve Eskipazar'daki söz konusu fabrikalara, 10 ay sonra idari para cezalarının gelmesi ise işyeri sahiplerini şaşırttı.

Yaklaşık bir yıl önce denetimlerden geçen kereste fabrikaları işletmecileri “Denetim sonrası bize eksikliklerimiz ile ilgili hiçbir bilgi ve uyarı gelmedi. Denetimlerini yapıp gittiler. Bize de bir bilgi vermediler, uyarıda bulunmadılar. Denetimlerden 10 ay sonra gelen bu cezaların neyin nesi olduğunu da anlamadık doğrusu.” Şeklinde ifadeler kullandılar.

Ceza Maddeleri Şaşırtıcı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı tarafından kereste fabrikalarına kesilen cezaların içeriğindeki bazı maddeler ise pes dedirtecek cinsten.

Kereste fabrikasında neden talaş ve odun yakılıyor, kömür yakılmıyor?

Folkliftlerin dizel olduğu ve neden elektrikli olmadığı gibi ceza maddelerin bulunması ise para cezası yiyen işyeri sahiplerini daha da şaşırttı.

Başka Fabrikalara da Cezalar Gelecek mi?

Geçen yıl 9 ve 10. aylarda denetimlerden geçen bu kereste fabrikalarına 10-11 ay sonra para cezaların gelmesinin ardından, daha önce denetimden geçen başka sektörlerdeki fabrikalara da acaba şimdi para cezaları gelecek mi endişesi diğer işletmecileri de sarmış durumda.

Editör: Haber Merkezi