Karabük’ün Yenice İlçe Belediyesi hafta başı 33 işçisinin iş akdini fesih etti.

Yenice Belediyesinde önceki başkan Zeki Çaylı döneminde yaklaşık 4 ay önce alınan ve geçici işçi statüsündeki 33 kişi işten çıkarıldı. Toplam 250 çalışanı bulunan Yenice Belediyesinin, son duruma göre çalışan sayısı 217 oldu.

20 Bin nüfuslu bir ilçe belediyesine göre neredeyse iki katı personele sahip olan Yenice Belediyesi’nin aylık giderlerin %70’ini personel giderleri oluşturduğu belirtilirken, çalışan sayısının son yıllarda olağandan fazla arttırıldığına dikkat çekiliyor.    

Aynı ölçekteki ilçe belediyelerinde ortalama 100-150 personel sayısına sahipken, Yenice Belediyesinde çalışanların iki katı fazla olması, belediyenin yapması gereken hizmetlerinde aksamalara neden olduğu da belirtiliyor.

20 Bin nüfuslu Yenice İlçesinin belediyesinde toplam personel sayısı 217 iken, 70 Bin Nüfuslu Safranbolu da Belediye 545 ve 14 Bin nüfuslu Eskipazar da Belediye toplam 84 personele sahip.

Yenice Belediyesinin hizmet verecekse, çalışan sayısını daha da aşağılara çekmesi ve aylık personel giderlerinin %40’lara kadar indirmesi gerektiği özellikle vurgulanıyor.

Seçimler sırasında 5 Bin istihdam sağlayacağını ve göçü geriye döndüreceğini belirten Yenice’nin genç Belediye Başkanı Sertaş Karakaş’ın daha da işçi çıkartmak zorunda kalması, önümüzdeki günlerde ilçede nasıl karşılanacak?