Karabük Üniversitesi ve Safranbolu Belediyesi iş birliğiyle 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'ne özel bir etkinlik gerçekleştirildi. Safranbolu Belediyesi Aktif Yaş Alma Merkezi üyelerinin ağırlandığı etkinlik, Karabük Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından düzenlendi. Etkinlik kapsamında yaşlı bireyler ile birlikte yemek yarışması organize edildi.

Kurgusal Mutfak Atölyesi'nde gerçekleşen yarışmada, katılımcılar en güzel Piliç Topkapı yemeğini ve butik çikolata yapımını gerçekleştirmek için yarıştı.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse de etkinliği ziyaret ederek, mutfak bilimi üzerine incelemelerde bulundu ve katılımcılara başarılar diledi.

Safranbolu Belediyesi Aktif Yaş Alma Merkezi'nde Gerontolog olarak görev yapan Birtan Kıcırdar 'kuşaklar arası lezzet paylaşımı' sloganı ile 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'ne özel yapılan etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada; "Aktif Yaş Alma Merkezi üyelerimiz gençlerle sadece sofrada değil anılarda, geçmiş deneyimlerde buluşmuş oldu. Başkanımız Elif Köse'ye ve Karabük Üniversitemize teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yılmaz ise her yaşlı bireyin bir bölüm öğrencisi ile birlikte yarıştığını belirterek "piliç topkapı ve butik çikolata yapıyoruz. Küçük bir yarışma düzenledik. Misafirlerimizle birlikte Dünya Yaşlılar Günü'nde keyifli bir etkinlik yapmış olduk" dedi.

İki kişilik gruplar halinde 'Kuşaklar Arası Lezzet Paylaşımı' sloganıyla düzenlenen anlamlı etkinlik, nesiller arasında bağ kurmayı amaçladı.

Editör: Özenay Kahriman