Karabük Üniversitesinin de organizasyon ortağı olduğu 2. Uluslararası Yapay Zeka Gelişen Trendler Ve Uygulamaları Konferansı (ICETAI) El-Farahidi Üniversitesinde düzenlendi.

Karabük Üniversitesinin de organizasyon ortağı olduğu 2. Uluslararası Yapay Zeka Gelişen Trendler ve Uygulamaları Konferansı (ICETAI) Irak’ta bulunan El-Farahidi Üniversitesinde gerçekleştirildi. Yapay zeka alanındaki en yeni gelişmeleri paylaşmak ve bu alandaki akademik ve sektörel iş birliklerini güçlendirmek amacıyla düzenlenen konferansa Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş da katıldı.  

Karabük Üniversitesini temsilen konferansa katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, davetli konuşmacı olarak "Yapay Zeka ve Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS)" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Karaş, yapay zeka teknolojilerinin CBS ile entegrasyonu konusundaki gelişmeleri ve uygulama alanlarını katılımcılara aktararak, bu alandaki son yenilikler hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Ayrıca Karaş, Karabük Üniversitesini ve Karabük'ü tanıtan sunumlar gerçekleştirerek iş birliğini artırıcı toplantılara katıldı.

Konferansta akademisyenler, araştırmacılar ve sektör temsilcilerini bir araya gelerek, Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi, Bulut Bilişim, IoT ve Blockchain, İş, Yönetim ve Sosyal Bilimler için Yapay Zeka ve Veri Analizi ve Görselleştirme konularında yapay zeka alanındaki en son gelişmeler ele alındı.

Konferansta ayrıca, farklı ülkelerden gelen katılımcılar yapay zeka alanındaki araştırmalarını ve projelerini paylaşma fırsatı buldular.

Düzenlenen kongrenin sonunda Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş’a teşekkür plaketi takdim edildi. 

Editör: Özenay Kahriman