Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi tarafından hazırlanan ve 9. Çağrı döneminde başvurusu yapılan proje, 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında aralarında üniversite ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yer aldığı ve destek hakkı kazanan 57 projeden biri olmuştu.

Bu kapsamda TÜBİTAK tarafından desteklenip Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan TÜBİTAK 4007; Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor-3, 17-18-19 Ekim 2024 tarihlerinde Karabük Bilim ve İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Bilim ve teknolojinin halkla buluşacağı bu üç günlük etkinlik, gençleri bilimsel keşiflere yönlendirmeyi ve onları geleceğin dünyasına hazırlamayı amaçlıyor.

Son yıllarda dünya genelinde büyük ilgi gören STEAM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik) eğitimi, Türkiye'de de önemli bir yer edinmeye başladı. Karabük Bilim Şenliği, STEAM uygulamaları aracılığıyla gençlere disiplinler arası bir yaklaşım sunmayı hedefliyor. Proje, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında destekleniyor ve Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde gerçekleştiriliyor.

Şenlik kapsamında gençlere bilim ve teknoloji alanında 127 farklı atölye sunulacak. Astronomiden robotik kodlamaya, yapay zekadan 3D yazıcı teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede düzenlenecek bu atölyeler, gençlerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeyi ve yaratıcılıklarını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Bilim Şenliği'nde Karabük Bilim ve İnovasyon Merkezi Atölyelerinde de katılımcılara eğlenceli ve etkili bir şekilde bilimsel uygulamalar yaptırılacak.

Karabük Üniversitesi TEKNOKENT bünyesinde bulunan teknoloji takımları ve TEKNOFEST ekipleri de Bilim Şenliğinde Karabüklülerle buluşacak.  

Editör: Vasfiye Yılmaz Tunç