Karabük Net Haber olarak geçtiğimiz günlerde Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın, öz dayısı Murat Sönmez’in belediyeye asfalt yapan yüklenici firmaya 60 bin ton taş malzeme (agrega-mıcır) verme anlaşması yaptığını, başkanın dayısının belediye ile direk ya da dolaylı ticaret yapamayacağını konu alan bir dizi haberler yapmıştık.

“Başkanın Dayısı Belediye İle Milyonluk Ticarete Başladı” ile “Belediye Başkanından Dayı Sönmez'e Büyük Kıyak” başlıklı haberlerimizi, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve Karabük Belediyesi “Yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak” suçlamasıyla yargıya taşımıştı.

T.C. Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan şikayet sonucu dosyayı inceleyen savcılık, “Kovuşturmaya Yer Olmadığına” karar verdi.

Kararı veren Savcılığın, konuyu mahkemeye intikal ettirmeden direk “Takipsizlik” vermesi, haberlerimizin yanıltıcı olmadığını adalet önünde de ortaya koymuştur.

Başkaya “Kimse Adaleti Bize Karşı Yıldırma Unsuru Olarak Kullanamaya Kalkmasın”

Yapılan haberlerin altında imzası olan Karabük Net Haber Yazı İşleri Müdürü Ergün Başkaya, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

“Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın, dayısı Murat Sönmez’in sahibi olduğu ve hatta Başkan Çetinkaya’nın da daha bir yıl öncesine kadar yıllarca çalıştığı Sönmezler Madencilik şirketinin belediyeye asfalt yapan yüklenici firmaya 15 yıldır ilk defa taş malzeme vermesi düşündürücüdür. Başkan Çetinkaya’nın akrabaları belediye ile direk ve dolaylı ticaret yapması yasalar tarafından engellenmiştir. Kaldı ki, nakliyenin Karabük Belediyesinin kamyonları tarafından yapılan bu taş malzeme alımında Karabük Belediyesi zarara uğratılmıştır.

Biz bu konuyu haber yapmadan önce defalarca tarafları ve hatta AK Parti Milletvekilleri ile İl Başkanını uyardık. ‘Bu ticareti sonlandırın’ dedik. Yaptığımız haberler kamu yararı taşıyan haberlerdir. Adaletin terazisi yine şaşmamıştır ve haberlerimizin yalan olmadığını bir nevi ortaya koymuştur.

Biz bu haberleri yaptıktan sonra Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve Dayısı Murat Sönmez, hakkımızda Cumhuriyet Savcılığına şikayetlerde bulundular. Hatta tazminat davası da açtılar. Makam mevki ve para sahibi olan bunlar, bizleri Adalet ile yıldırmaya, korkutmaya çalışıyorlar. Ama Türkiye Cumhuriyetinin bağımsız savcıları ve hakimleri her zaman olduğu gibi yine adaleti tecelli ettirmişlerdir. Türk Adaletini kimsenin kendi çıkarları uğruna kullanamayacağı bir kere daha kanıtlanmıştır. Adalet herkese lazım…”

Bu Ticaret Durmalı ve Yasaların Dışında Menfaat Varsa Sorgulanmalı

Karabük Net Haber Yazı İşleri Müdürü Ergün Başkaya, bu konunun yargıya intikal ederek incelenmesi gerektiğini de vurguladı ve şu soruları sordu;

“Karabük Belediyesine 15 yıla yakındır asfalt yapan yüklenici firmaya Başkan Özkan Çetinkaya’nın dayısı Murat Sönmez hala taş malzemesi veriyor mu?

Veriyorsa veya vermeyi durdurduysa bile yapılan bu ticaretin Türkiye Cumhuriyeti Savcıları tarafından incelenmesi gerekir.

Belediye’den menfaat elde etme, yasalara uygun olmayan ticaret yapma, Karabük Belediyesini zarara uğratma gibi şüpheli durumlar yargı önüne çıkmalıdır.”

Şikayete Söz Konusu olan ve Gerçekleri İçerdiği Ortaya Çıkan Haberler

Haber11      Haber2    Haber3

(İlgili haberler gitmek için fotoğrafların üzerine tıklayınız)

Ekk

Editör: Ergün Başkaya