Güncel

AHİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ SAFRANBOLU'DA KUTLANDI

37. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Safranbolu Cinci Han’ı arkasında düzenlenen programla kutlandı.

Abone Ol

Bu yıl 23-29 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası kutlamaları, Karabük’ten sonra bugün de Safranbolu Eski Çarşı’da düzenlendi.

37. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Safranbolu Cinci Han’ı arkasında düzenlenen program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Karabük Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Hüseyin Kılıç, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ile Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı Ahilik Haftası’nın anlam ve önemine değinen birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından demirci çırağına Şed kuşatılarak, ustalık yemini yapıldı.

Osmanlı kültür ve geleneğine göre Şed Kuşatma töreni yapıldıktan sonra yılın Ahisi, kalfası ve çırağına plaket takdimi yapıldı. Kutlamaların sonunda Ahilik pilavı ikramı yapılarak etkinlikler son buldu. Ayrıca programda Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı da Demirci tezgahında demir dövdü.

Etkinlik alanında esnaf ve zanaatkarların kurdukları ahşap oyma, demir dövme, kalaylama, vitray sanatı (cam üfleme), bakır işleme gibi çeşitli stantlar da vatandaşların ilgisini çekti. 

Karabük Ticaret İl Müdürlüğü ve Esnaf Odaları Birlik Başkanlığının organizasyonu ile gerçekleştirilen programa, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Hüseyin Kılıç, Karabük Vali Yardımcısı Meral Batı Demirtaş, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Oda Başkanları, STK Başkanları, İl Müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.