Güncel

AHİLİK KUTLAMALARI İLK DEFA KARABÜK MERKEZ’DE YAPILDI

Her yıl Eylül ayında Safranbolu'da yapılan Ahilik Haftası Kutlamaları bu yıl ilk defa Karabük Merkezde de gerçekleştirildi.

Abone Ol

Her yıl Eylül ayının son haftası kutlanan Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri ilk defa Karabük merkezde de düzenlendi.

Bu zamana kadar Safranbolu eski çarşıda yapılan Ahilik Haftası kutlamaları bu yıl ilk defa Karabük Merkez ve Safranbolu ilçesin de ayrı ayrı yapılıyor.

Karabük’te yapılan 37. Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri, Karabük Ticaret İl Müdürlüğü ve Esnaf Odaları Birlik Başkanlığının organizasyonu ile trafiğe kapalı Hürriyet Caddesinde gerçekleştirildi.

Vali Mustafa Yavuz’un, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hüseyin Kılıç’ın katılımları ile yapılan Ahilik Kutlaması etkinliklerine çok sayıda oda başkanı, STK Başkanları, İl Müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Sabah’ın erken saatlerinde esnaf duası, Valilik makamını ziyaret ve esnaf ziyaretleri ile başlayan Ahilik Haftası etkinliklerinin kutlamalar bölümünde, Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Hüseyin Kılıç, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve Vali Mustafa Yavuz günün anlam ve önemini içeren birer konuşma yaptılar.

Ardından Mehter Takımı gösterisi ile devam eden etkinlik, ahilikte gelenek olan Şet kuşatması töreni, İlin ahisi, kalfası ve çırağına ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Etkinlik sonunda halka ahilik pilavı dağıtıldı.

Ahilik kutlama alanında esnaf ve zanaatkarların kurdukları temsili ve ürün stantları da vatandaşların ilgisini çekti. 

Karabük'te ilk defa kutlanan Ahilik Haftası etkinliklerini Karabük Net Haber'de canlı olarak verdi.

Bugün yapılan Karabük Ahilik Kutlamalarından sonra yarında Safranbolu ilçesinde ayrıca ahilik kutlamaları Cinci Hanı arkasında saat 14:00’da gerçekleştirilecek.