AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da katıldı.

Toplantıda, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç ve Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya hazır bulundu.

"AK Parti'nin bir neferi olarak ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Karabük'te de halkımızın yaşam kalitesini yükseltmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz." diyerek başlayan İl Başkanı Ferhat Salt,

"Her bir mensubumuz bu kutlu davanın bir parçası olarak omuz omuza vererek ülkemizi daha ileriye taşımak için büyük bir özveriyle görev yapmaktadır. AK Parti olarak gücümüzü birlik ve beraberlikten alıyor, bu inançla geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz projelerle her alanda önemli adımlar attık. Ancak biliyoruz ki daha yapacak çok işimiz var.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz bir yıl içerisinde üç büyük seçim geçirdik. Milletimizin bize duyduğu güvenin bir göstergesi olarak sandıktan birinci çıktık. Bu güveni boşa çıkarmamak adına buradayız. 22 yıldır iktidarda kalmak her babayiğidin harcı değildir. AK Parti bugün de, yarın da hep dimdik ayakta olacaktır. Geçtiğimiz günlerde Hamas lideri İsmail Haniye'yi kaybettik. Gerçekleştirilen kalleş suikasti lanetle kınıyorum. Hiç kimse ama hiç kimse AK Parti'nin ak kadroların, Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin davasındaki duruşunu sorgulamaya, ne kalibresi yeter, ne kalitesi yeter ne de kapasitesi yeter.

Hakkı ve hakikati haykırmak birilerine zor geliyor olsa da bütün dünya bilsin ki suist ne suikast girişimlerine, ne darbe girişimlerine, ne ekonomik saldırılara, ne de algı öğretimlerine bugüne kadar boyun eğmedik, bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz. AK Parti'nin AK kadroları alarak tek başımıza kalsak da Filistin mücadeleye, savunmaya, mazlum Filistin halkının sesi olmaya devam edeceğiz. Bütün dünyaya haykırmak istiyoruz. Recep Tayyip Erdoğan'ı yalnız zannedenler iyi bilsinler ki, Erdoğan bu milletin yüz yıllık duasıdır." dedi.

Ardından kürsüye çıkan Karabük Belediye Başkanı ise şunları söyledi;

"En son sizlerle burada bir araya geldiğimizde sandık yönetim kurullarını konuşuyorduk. Seçimde bir zafer arzuluyorduk. Bunun duası ve bunun niyeti içerisindeydik. Elhamdülillah bugün şehrimizde yedide beş yaparak kutlu bir zafere bu teşkilatlarla, bu başkanlarla, bu dava arkadaşlarım hep beraber il başkanlığımızı ve vekil önderliğine imza attık ve Karabük'e kutlu bir hizmet yolculuğunun başı hep beraber çektik ve şimdi sizlerin de desteğiyle ve seçimin parolası birlik, beraberlik, samimiyet ve inanç ile bu seçimi kazandık. Tabii bizler AK Partiliyiz.

Seçimlerden ziyade görev süremiz içerisinde yaptığımız icraatlar bizim gerçek eserimizle gerçek zaferimiz olacaktır. Bu istikamete de koşuyoruz. Teşkilatın içerisindeyiz. Bir yere gitmedik, bir yere de gelmedik. Dün nasıl bu teşkilatın bir neferiysek bugün de aynı şekilde hem teşkilatımızın hem Karabüklülerin hem de liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın yedi yirmi dört saat arkasındayız, yanındayız ve emrindeyiz arkadaşlar. Bu birlik beraberlik, bir şeyler kazandıkça tabii dünyada ve Türkiye'de belli bir şeyleri başardıkça da hem liderimiz hem de Türkiye birilerinin gözüne batıyor, batmaya devam edecek fazlasını yapacağız Allah nasip ederse. Bunu Karabük'te de yapacağız hep beraber. Ben birazdan sizlere de yaptığımız icraatların sunumunu yapacağım. Konuşmamda bundan mütevellit kısa kesiyorum."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Gazze'de yaşananlar karşısında mazlumun ve mağdurun yanında olduklarını belirterek, “Hamas'a da İsmail Haniye'ye de amasız bir şekilde destek verdik” dedi.

Dağ, konuşmasının devamında;

“Önümüze çıkan takoz politikalara rağmen inandığımız yolda ilerlemekte bir gün bile tereddüt etmedik. Ülkemizin büyümesini, milletimizin huzurunu çekemeyenlere karşı yıllarca hem içeride hem dışarıda mücadele ettik. Bugün de her alanıyla gelişen ve büyüyen Türkiye'de Türkiye Yüzyılı hedeflerini gerçekleştirmek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. 

Bir süredir coğrafyamızda zor dönemler yaşıyoruz, zor bir süreçten geçiyoruz. Sadece şöyle baktığımızda istikrar adası diye ifade edebileceğimiz Anadolu coğrafyası, Türkiye coğrafyası huzur bozulmasının dışında kalan bir coğrafyadır. Bunda da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliği, AK Parti'nin kesintisiz bugüne kadar tek başına iktidar olmasının çok büyük etkisi var.

Suriye'de yıllarca yaşandı. Irak'ta yeni birkaç yıldır bir istikrarsızlık süreci var. İran sürekli bir istikrarsızlık içinde. Son birkaç yıldır da özellikle pandemi ve sonrasında da Rusya-Ukrayna Savaşı'nın devreye girmesi öncesinde de Gürcistan'da yaşanan hadiseler. Şimdi de Gazze'de yaşadıklarımız. Herkes biliyor ki bu coğrafya hassas, önemli bir coğrafya. Herkes ve her ülke için kıymetli bir coğrafya.

Bütün güçler kendi güçlerini gösterme gereğini bu coğrafya üzerinden yapıyorlar ve biz de tarihi birikimimiz bu coğrafyaya ne kadar kıymet ve önem verdiğimizi ve bu coğrafyada yapacağımız hamleleri tarihi kimliğimize uygun oradan aldığımız referansla hareket ettiğimiz gösteren en önemli unsurlardır. Bizim tarihi kimliğimizde bu coğrafyanın birçok bölgesine hakim iken ortaya çıkartılan savaşlarla o hakimiyetimizin nasıl giderildiğini hangi oyunlarla yapıldığını gayet iyi biliriz. Onun için duygularımız ve aklımız bizi bu noktada rasyonel hareket etmeye her zaman için müsait hale getirmiştir.

Hamas'a da İsmail Haniye'ye de amasız bir şekilde destek verdik. Son bir yıldır Gazze'de yaşananlara baktığımızda birilerinin işin nereye doğru götürmek istediğini gayet iyi bir şekilde biliyoruz. Hepimizi derinden üzen İran'da İsmail Haniye'nin bir suikast sonucu şehit edilmesi gerçekten tarihte not edilecek ve tarihte sadece not edilip kalmayacak bir süreç. Tarihi anlamda konuşulacak bir süreç. Onun da ötesinde bölgedeki istikrarı tesis etmek isteyenlere karşı da çok net ifadesiyle istikrarsız isteyenleri tam arzuladığı nokta. Aynı zamanda da herkesin duruşunu gösteren bir husustur.

Hem Gazze olayı başladığından bu yana hem de son olayda bizim parti olarak da şu anda ülkeyi yöneten iktidar olarak da duruşumuz çok açık ve nettir. Mazlumdan, mağdurdan taraf olduk. Hamas'a da İsmail Haniye'ye de amasız bir şekilde destek verdik. Bugün burada on binlerce çocuğun ölüm fermanlı imzalayan, bunun talimatını veren ve 57 defa Amerikan Kongresi'ne ayakta alkışlayanları cesaretlendiren Türkiye'de muhalefette de olsa siyasetçilerin olması yüz karasıdır. Gelecek hedefleri için ağabeylerimiz bize bir şey söylemesin, onlara şirin gözükmek için ya da onların piyonluğunu yapmak için onları cesaretlendirecek yapılan açıklamaların tamamı açıkçası bu ülke hassasiyetlerine, bu toprakların hassasiyetine bir kale olduğunun en büyük göstergesidir." diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Vasfiye Yılmaz Tunç