AK Parti Karabük İlçe Kongrelerinin ikisi bu gün yapıldı.

Öğleden önce gerçekleştirilen Eflani İlçe Kongresinde geçtiğimiz günlerde atanan Hüseyin Lütfi Ersoy ve yönetim listesi tek aday olarak girdikleri kongrede seçildiler.

Eflani ilçe kongresinde konuşan AK Parki Karabük İl Başkanı Ferhat Salt konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"Eflani 8. olağan ilçe kongremizin ülkemiz, şehrimiz, ilçemiz, partimiz ve demokrasimiz için hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Kıymetli kardeşlerim, kongreler, siyasetin düğünü ve bayramıdır. Kongreler, siyasi çalışmaların "yeniden bismillah" dendiği anlardır. Çeyrek asra dayanan siyasi tecrübemiz ve milyonlarca üyeyi barındıran devasa yapımızla yeni bir kongre sürecine girmiş bulunmaktayız. Bu kongreler, sadece bir bayrak değişimi değil, ak parti teşkilatının diri ve dinamik yapısının bir göstergesidir. AK Parti, milletimizin davasını omuzlamış, Türkiye’yi her alanda daha ileriye taşıma hedefiyle yola çıkmış bir hareketin adıdır.

Cumhurbaşkanımız, genel başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da söylediği gibi: “biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik.” işte bu anlayışla, Eflani’de ve Karabük’ümüzde hizmetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. AK Parti, kurulduğu günden bu yana sadece bir siyasi parti değil, aynı zamanda bir millet hareketidir. Bizler, 23 yıldır milletimizle beraber yürüdük, milletimizin iradesini her zaman baş tacı ettik.  Eflani teşkilatımız da bu büyük dava yolculuğunun en önemli aktörlerinden biri olmuştur. İlçemize yapılan yatırımlar, hayata geçirilen projeler, AK Parti’nin milletimize olan hizmet aşkının birer yansımasıdır.

Eflani’mizde altyapı ve üstyapıdan sosyal projelere, tarımdan eğitime kadar birçok alanda önemli çalışmalar yaptık. İnşallah, önümüzdeki süreçte bu hizmetleri daha da ileriye taşıyacağız. “Türkiye yüzyılı” vizyonu çerçevesinde Eflani’mizi hak ettiği seviyeye çıkartacağız. Bugün burada, Eflani ilçe teşkilatımızın yeni yönetimi belirlenecek. Bu dava, her zaman bir bayrak yarışı oldu ve bundan sonra da böyle olmaya devam edecek. Bizim için önemli olan, bayrağı devralan her kardeşimizin aynı inanç ve azimle yoluna devam etmesidir. Değerli yol ve dava arkadaşlarım; bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Ortak akıl ve gayretle hep birlikte Türkiye olacağız.

AK Parti her zaman sahada, milletin içinde olan bir partidir. Seçim sonuçları ne olursa olsun, dünde, bugünde yarında milletimizin yanındaydık, her zaman yanında olacağız. Hemşerilerimize hizmet etmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta, Türkiye buluşmaları kapsamında Eflani’mizde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla hemşerilerimizle, esnafımızla, STK’larımızla yeniden buluştuk, sorunlarını dinledik, taleplerini aldık. Bu ziyaretler, ak parti’nin milletle olan bağının ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi.

Bugün burada kongremizi gerçekleştirirken, Eflani teşkilatımızın yeniden güçlü bir yapıyla yoluna devam edeceğine olan inancım tamdır. ak parti olarak her zaman yenilenme, her zaman ileriye gitme iradesine sahibiz.

Eflani’de yeniden başarıya ulaşmak için hep birlikte çalışacağız. Unutmayalım ki, bizim davamız kişisel çıkarların ötesinde bir millet davasıdır. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi: “biz birlikte Türkiye’yiz.” Eflani’yi de bu birlik ve beraberlik ruhuyla ak parti belediyeciliği ile buluşturacak, halkımızın güvenini tazeleyeceğiz.,

Son olarak, kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, yeni görev alacak arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Kardeşliğimiz daim olsun. Hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum."

Öğleden sonra ise yapılan Yenice İlçe Kongresinde yine mevcut İlçe Başkanı Ahmet Mısırlı ve yönetimi tek aday olarak girdikleri kongrede delegelerin oyunu aldılar.

Yenice ilçe kongresinde konuşan AK Parki Karabük İl Başkanı Ferhat Salt konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"Kıymetli Milletvekillerim, İlçe Başkanlarım, Belediye Başkanlarım, kıymetli teşkilat mensuplarımız, ilçe teşkilatımızın değerli delegeleri, sivil toplum kuruluşlarımızın ve basınımızın kıymetli mensupları, muhtarlarımız ve hanımefendiler, beyefendiler;

AK Parti Yenice İlçe Teşkilatımızın 8. Olağan Kongresine, demokrasi şölenimize hoş geldiniz. Sizleri en kalbi sevgi, saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum.

Teşkilatımız içinde görev almış ve bugün aramızda olmayarak ahirete irtihal etmiş dava arkadaşlarımızı da şükranla yad ediyor, Mevla’dan rahmet diliyorum.

Yenice 8. olağan ilçe kongremizin ülkemiz, şehrimiz, ilçemiz, partimiz ve demokrasimiz için hayırlı olmasını cenabı-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Kıymetli kardeşlerim, Kongreler, tazeliğin, değişimin, ilkelerden hareketle dönüşümün ve yeni hamlelerin tartışıldığı, karara bağlandığı zamanlardır. Bizim kongrelerimiz bayram hüviyetindedir. Bizim kongrelerimizde kavga ve menfaat değil, sevgi ve kardeşlik esastır. Bu sabah Eflani ilçemizde kongremizi birlik, beraberlik ve huzur içerisinde tamamladık. Havası ayrı güzel, insanı ayrı güzel, coğrafyası bir başka güzel Yenicemizde, 8. olağan kongremizde siz kıymetli yol ve dava arkadaşlarımla bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duydum.

AK Parti, demokrasi ve hizmet partisidir. Kongrelerimiz AK Parti’nin güçlü iradesinin ve demokrasiyi içselleştirmiş yapısının bir göstergesidir. Bugün yenicemizde her bir teşkilat mensubumuzla omuz omuza, ortak hedeflere yürüyerek güçlü bir geleceği inşa ediyoruz. hep birlikte, yenicemizi, Karabük’ümüzü hak ettiği hizmetlerle buluşturacak, Türkiye Yüzyılı’na yaraşır bir şekilde ak parti’nin güçlü vizyonunu ilçemize, şehrimize taşıyacağız. Değerli kardeşim, bu dava seninle büyür, gönüller bir olur, Yenice’m, yeşil yenice, yolun aydınlık, yolun doğru. Kıymetli dostlar; ak partimiz, köklü bir davaya inanmışların hareketidir. Bu dava, kendi nefsini değil idealleri önemsemeyi gerekli kılar. Bu dava, milletin ve memleketin maslahatını her şeyin üzerinde görmekle kemâle erer. bu dava, insanlığa hizmeti Hakk’a hizmet olarak idrak etmekle menziline varır. değerli kardeşlerim, 31 mart 2024 yerel seçimlerinde ak parti olarak Karabük’te büyük bir zafer kazandık. Yenicemizde bu zaferin önemli bir parçası oldu. Bugün, yeniden ak parti belediyeciliği ile ilçemizi buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Bu zafer, milletimizin ak parti’ye ve cumhurbaşkanımıza olan güveninin en açık göstergesidir. 
Biz de bu güveni boşa çıkarmayacak, yenicemize ve Karabük’ümüze hizmet etmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, “bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Bizim belediyeciliğimiz, gönül belediyeciliğidir.” işte biz de bu düsturla hareket ediyoruz. Yenice’mize hak ettiği hizmetleri getirmek, halkımızın yanında olmak, sorunlarını çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bizler, her zaman halkımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi, yenice’de de yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. 

Doğalgaz altyapısının hayata geçirilmesi, yollarımızın ve diğer belediye hizmetlerinin iyileştirilmesi gibi pek çok projeyi Yenicemizle buluşturduk ve daha fazlasını getireceğiz. Geçtiğimiz hafta, Türkiye buluşmaları kapsamında Yenice’mizde kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdik, vatandaşlarımızın taleplerini dinledik, çözüm önerileri sunduk. Bu ziyaretler, AK Parti’nin her zaman halkla iç içe olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Sevgili hemşerilerim, AK Parti’nin kongreleri, her zaman bir yenilenme, bir tazelenme, bir güçlenme vesilesidir. Bugün burada da, yenice teşkilatımız, güçlü bir yapıyla yoluna devam edecek. 

Biz, birlikte Türkiye’yiz. Cumhurbaşkanımızın da sık sık vurguladığı gibi: “bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.” yenice’de de bu birlik ve beraberlik ruhunu en güçlü şekilde sürdüreceğiz. Yenice, AK Parti’nin başarı hikâyesinin bir parçasıdır. Bu güzel ilçemiz, ormanlarıyla, doğasıyla, insanıyla bir hazine. Yeşil yenice’yi daha da ileri taşımak, daha güzel yarınlara ulaştırmak bizim boynumuzun borcudur. Bu kutlu yolda hep birlikte daha nice başarılara imza atacağız. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, yeni görev alacak arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Kardeşliğimiz daim olsun."

Bu gün yapılan Eflani ve Yenice ilçe kongrelerine AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç, Eski Kalkınma ve Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı, Eski Karabük Milletvekili ve Kardemir Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ceylan, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa, Eflani Belediye Başkanı Hüsnü Akın, önceki dönem Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Merkez İlçe Başkanı Yavuz Hüsam, İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Uluçay, İl Gençlik Kolları Başkanı Semih Can Güzel, il ve ilçe teşkilatları ile partililer katılım sağladı.

Yarında (13 Ekim Pazar) Öğleden önce Ovacık, Öğleden sonra ise Eskipazar Kongreleri yapılacak.

Editör: Özenay Kahriman