Güncel

ANADOLU BASINI BURSA'DA BULUŞTU

Bursa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) ve Ana

Abone Ol

Bursa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) ve Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) işbirliği ile gerçekleştirilen Anadolu Medya Zirvesi bu sene Bursa’da yapıldı.


 


Bursa’da yapılan Anadolu Medya Buluşmasında, Karabük’ü Semih Gülen ve Ergün Başkaya temsil etti.


 


 

81 Vilayet yanı sıra KKTC den gelen Anadolu Medyasının cemiyet başkanları ve yöneticileri Bursa’da Büyük şehir Belediyesinin konuğu oldu.

Karabük’ten de Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Karabük Şube Başkanı (ASGD) Semih Gülen ile Basın Yayın Gazeteciler Cemiyeti Kurucu Üyesi ve Karabük Temsilcisi Ergün Başkaya katıldı.

Anadolu Medyası Buluşması’nın ilk gece buluşması ve  kokteyli Çelik Palas Hoteli’nde yapıldı. Kokteyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.

2.gün Tayyare Kültür Merkezi’ndeki buluşma da Vali Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek, ÇGD Bursa Şube Başkanı Yüksel Baysal, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen cemiyet başkanları ve gazeteciler katıldı.

Vali Şahabettin Harput, Anadolu basınının önemine işaret etti. Anadolu basınının Anadolu’nun sesi, olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Harput, önce yörenin sesini, ardından ülkenin gündemini yöre insanına sunma gibi hizmetler sunduğunu kaydetti. Görevini gerçek manada yansız, yanlışsız ve hizmet düşüncesi ile yapıldığı sürece kutsal bir hizmet yapıldığını vurgulayan Harput, “Doğruyu, hakikati, ülkenin temel meselelerinde doğruya sahip çıkan, yanlışa karşı çıkan tavır gerçekten kutsal bir görevdir. Bu, çok önemlidir. Anadolu halkı bunu istiyor.” dedi.

Milletvekili Hüseyin Şahin ise hür ve sansürsüz basının önceliğinin, ülkenin ve insanların menfaatleri olduğuna dikkat çekti. Meclis’te yasa yaparken basının baskısını hissettiklerini dile getiren Şahin, şöyle konuştu; “Çıkarttığımız yasalar emeklilerle ilgili, muhtarlarla ilgili veya sektörlerle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Orada da basın mensupları ile sık temas halindeyiz. Görüyoruz ki üzerimizde bir dördüncü kuvvet medyasının baskısı var. Olması da gerekir. Toplumdan alındığı şekliyle bizim üzerimizde toplum baskısı olarak baskısını oluşturması gerekir. Ama tarafsız ve tarafların hakkını koruyacak şekilde olması gerekir.”

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç ise basın kuruluşlarının toplumu bilgilendirdiğini belirterek, yayın yapılan yerle özdeşleşerek, önemli bir değeri haline geldiğini kaydetti.

TGF Genel Başkanı Atilla Sertel de Anadolu basınının İstanbul’daki algısına dikkat çekerek, “Hiçbir zaman siz kentlerdeki olumlu izlenimlerin İstanbul basınında yer aldığını göremezsiniz. İstanbul basını için ticaret, ekonomi İstanbul’dan ibarettir. Siyaset ise Ankara’dan ibarettir. Yerel siyasetçilerin sesi yerel basında kendini bulur.” Dedi.

Konuşmaların ardından programda emeği geçenlere plaket takdim edilirken öğleden sonra ki panel kısmında Anadolu Basının Sorunları tartışıldı.

Aynı akşam Gazi Üniversitesi Profesörlerinden İletişim uzmanlarınca verilen beden dili ve davranış, konuşma hitap şekilleri konusunda bilgiler alan gazeteciler 2. Gün Başkanlar kurulu toplantısı yaparak sonuç bildirgesi çıkarttılar.

Serbest  zamanlarda Bursa ilinin türbe ve turistlik mevkileri gezilirken yine Bursa BŞ Belediyesinin kentte kazandırdığı raylı sistemler  hakkında bilgiler verildi.

Türkiye’de tek olan ve  tüm Mühendislik –yazlım ve İşçilik işlemlerinin Bursa’da yapıldığına tanık olan gazeteciler Bilim Merkezi ve Bursa  Timsah Arena Stadyumunu gezdiler.