Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Karabük Valisi Mustafa Yavuz başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu’nda Gerçekleştirildi.

Toplantıda, bağımlılıkla mücadele çalışmaları değerlendirildi ve önümüzdeki dönemde atılacak adımlar masaya yatırıldı. İl Sağlık Müdürü İsmail Kara Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

Çocukların ve gençlerin arasında bağımlılığın her türünün önlenmesine yönelik eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerinin toplumsal katkısını artırmak amacıyla düzenlenen kurul toplantısında, bağımlılıkla mücadelenin toplum sağlığını korumadaki kritik önemi ele alındı.

Bu kapsamda, çocuklarımızın ve gençlerin maruz kaldığı risk faktörlerine dikkat çekilen ve etkili stratejilerin geliştirilmesi gerektiğinin belirtildiği toplantıda Vali Yavuz, “Bağımlılıkla mücadelenin sadece bireysel bir sorun olmadığını, toplumun genel sağlığını etkileyen bir mesele olduğunu vurgulayarak, tüm paydaşların; kolluk kuvvetlerinden sosyal hizmetlere kadar, ortak bir çatı altında iş birliği yapmalarının önemini dile getirdi.

Eğitim programlarının güçlendirilmesi ve toplumsal farkındalığın artırılması için atılması gereken adımlar üzerinde duruldu.

Valimiz Mustafa Yavuz, “Bağımlılık, yalnızca bireysel bir sorun değil, aileleri ve toplumu derinden etkileyen büyük bir tehdittir. Bu mücadele, sadece sağlık alanında değil; eğitim, güvenlik, sosyal hizmetler ve yerel yönetimlerin de içinde olduğu geniş bir iş birliğini zorunlu kılar.” şeklinde konuştu.

Toplantıya; Vali Mustafa Yavuz’un yanı sıra; Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, paydaş kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Editör: Özenay Kahriman