Bartın Üniversitesi (BARÜ) Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yürütücülüğünde Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde üniversitelerin ihtisaslaşma alanlarına yönelik bilgi paylaşımı ve olası iş birliklerinin değerlendirildiği “İhtisaslaşan Üniversitelerin Koordinatörleri Buluşması" çalıştayına katıldı. “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı” kapsamında ilk kez düzenlenen programda, BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ile Proje Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörü Doç. Dr. Ümit Tayfun yer aldı.

Etkinlikte, üniversitelerin ihtisaslaşma alanlarına ilişkin yürütülen çalışmalar neticesinde elde edilen başarılar aktarılarak üniversiteler arası yapılabilecek ortak projeler ve iş birliklerine yönelik görüşmeler gerçekleştirildi.

Programda; BARÜ’nün bölgesel kalkınma odaklı gelişim stratejisi neticesinde ihtisaslaşma alanı olan ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ hakkında bilgilendirmelerde bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ise devam eden uygulamaların etkin ve verimli şekilde yürütülebilmesi için belirlenen strateji ve hedefleri paylaştı.

Prof. Dr. Zahmakıran, BARÜ’nün sürdürülebilir gelişim ve bölgesel kalkınma hedefiyle çalıştığını kaydederek “Üniversite olarak bölgemizin ekonomik, ticari, sanayi ve sosyokültürel alandaki dinamiklerini doğrultusunda çalışmalar yürütmeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda ihtisaslaşma başarısı gösterdiğimiz ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ alanında paydaşlarımızla iş birliği içerisinde sürdürülebilir gelişim ve bölgesel kalkınma hedeflerimize yönelik geleceğe değer katacak projelere imza atıyoruz.  Yürütülen çalışmaların etkin bir şekilde uygulanabilmesi için karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak önemli kazanımlar elde ettiğimiz toplantılarda bir araya geliyoruz. Bu düşüncelerle bölgesel kalkınma odaklı çalışmalarımız başta olmak üzere daha iyiye ulaşma ve yarınlara değer katma hedefiyle motive eden Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun’a teşekkürlerimi sunuyorum. Yakın ilgileri ve misafirperverlikleri için Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Ali Osman Öztürk ile iş birliği içerisinde hareket etme noktasındaki yaklaşımları için tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca yükseköğretim kurumlarının bölgesel gelişimlerine yönelik yakın ilgileri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantıya; BARÜ ile birlikte Aksaray Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Uşak Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesinin ihtisaslaşma faaliyetlerini yürüten rektör yardımcıları ve koordinatörleri katıldı.
 

Editör: Ali Aslankaya