Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 12 Haziran 1975'te Safranbolu Belediye Meclisi'nde alınan "Koruma Kararı"nın 49. yılını yayımladığı mesajla kutladı. 

Başkan Köse mesajında şu ifadelere yer verdi; ‘’Kentin tarih ve zenginliklerinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına önemli bir kilometre taşı olan 12 Haziran 1975'te Safranbolu Belediye Meclisi'nde, Kültür Bakanlığı Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu'nun da 8 Ekim 1976'da Safranbolu için 'koruma kararı' alınmasının ardından tam 49 yıl geçti. Safranbolu'nun sadece bugününü değil, geleceğini de inşa eden bu karar, şehrimizin varlığını ve ruhunu koruyarak, onu ulusal ve uluslararası düzeyde önemli bir turistik destinasyon haline getirmeye katkı sağladı. 

UNESCO ve CİTTASLOW üyesi Safranbolu, yüzyıllar boyunca muhteşem mimari yapısı, benzersiz özellikleri ve zengin kültürel çeşitliliğiyle Türkiye'nin önde gelen turistik destinasyonları arasında yer almaktadır. Safranbolu'nun tarihi kütlesinin ve mimari kapasitesinin muhafazası için Safranbolu Belediyesi olarak tüm tedbirleri alıyor ve miras kentimizin koruma bilincini halkımızla birlikte oluşturarak gelecek kuşaklara aktarıyoruz. 

Tarihimizin koruma kararının alınmasında sarf edilen çabanın en büyük örneği dönemin Belediye Başkanı Sn. Kızıltan Ulukavak tarafından gösterilmiştir. Kızıltan bey ve nezdinde emeği geçen herkese yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bu önemli kararın 49. yılını kutluyor, sürdürülebilir bir Safranbolu’nun tarihi dokusunun gelecek nesillere aktarılması ve kültürel mirasın korunması için yapılması gereken tüm adımları atmaya kararlılıkla devam edeceğiz.’’

Editör: Özenay Kahriman