Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik unvanı ile Mareşal Rütbesinin verilişinin yıldönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Köse, mesajında, ülkemizin bağımsızlığı ve huzuru için canlarını feda eden gazilerin ve şehitlerin unutulmayacağını vurguladı.

Köse, “Gaziler Günü, vatanımız için canlarını ortaya koyan, savaş meydanlarında kahramanlık gösteren ve gazilik unvanını almış olan bu değerli insanları anmak için bir araya geldiğimiz özel bir gündür. Bizler, onların cesaretini ve fedakarlığını asla unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Köse, gazilerin ailelerine ve yakınlarına da teşekkür ederek, “Sizler, bu mücadelede en az onlar kadar özveri gösterdiniz. Ailelerinizin yaşadığı zorlukları biliyoruz ve her zaman yanınızda olacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Elif Köse, mesajının sonunda, “Bu özel günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Gaziler Günü’nüzü kutluyorum. Unutmayalım ki, özgürlüğümüz ve bağımsızlığımız, gazilerimizin kahramanlıkları sayesinde var olmuştur” ifadelerini kullandı.

Editör: Vasfiye Yılmaz Tunç