Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse 23 - 29 Eylül Ahilik Haftası dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Köse mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Her yıl coşku ve gurur içerisinde kutladığımız Ahilik Haftası, köklü bir geçmişe sahip olan, kentimizin ve ülkemizin kültürel zenginliklerinden biri olan Ahilik teşkilatının bizlere sunduğu önemli bir mirastır. 

Ahilik, tarihimizde sadece bir ticaret ve esnaf teşkilatı değil, aynı zamanda ahlaki değerlerin, dostluğun, yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biridir. Ahi Evran-ı Veli'nin öncülüğünde ortaya çıkan bu anlayış, iş ahlakı, toplumsal dayanışma ve adalet ilkelerini kendine rehber edinmiştir. Ahilik anlayışı, sadece esnaf ve zanaatkarları değil, toplumun her bireyini etkileyen, adil ve ahlaklı bir yaşam tarzını teşvik eden bir sistemdir.

Tarihi ve kültürel dokusuyla Safranbolmuzun her köşesinde Ahiliğin izlerini sürerken aynı zamanda geleceğe Ahiliğin temel prensiplerine uygun hareket ederek yürüyoruz.

Ahilik Haftası’nın bizlerde, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu daha da güçlendireceğine inanıyorum. Bu vesileyle, Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli’yi ve tüm ahileri rahmet ve minnetle anıyor, esnaf ve sanatkarlarımıza, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir yıl diliyorum. Ahilik haftamız kutlu olsun!"

Hep birlikte, geçmişin değerlerini geleceğe taşıyacak, ahlaki ve sosyal sorumluluklarımızı unutmadan, toplumumuzun her bireyine katkıda bulunarak, Ahiliğin ışığını her daim yaşatacağımız bir yıl olması temennisiyle.

Ahilik Haftamız kutlu olsun!"

Editör: Özenay Kahriman