Güncel

BAŞKANIN DAYISI BELEDİYE İLE MİLYONLUK TİCARETE BAŞLADI

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın dayısı Murat Sönmez'in, Karabük Belediyesinin asfaltında kullanacak 60 bin ton taş malzemeyi vermesi büyük tartışmalara yol açtı.

Abone Ol

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın dayısı Murat Sönmez’in Karabük Belediyesinin asfaltında kullanacak 60 bin ton taş malzemeyi vermesi büyük tartışmalara yol açtı.   

Karabük Belediyesinin on yıldır şehir içi asfalt işlerini yapan firmaya, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın dayısı Murat Sönmez’e ait olan, Sönmezler Madencilik Agrege (Mıcır) vermeye başladı.

Yaklaşık 6 ay önce yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den Karabük Belediye Başkanı seçilen Özkan Çetinkaya’nın uzun yıllar maaşlı olarak çalıştığı ve öz dayısının sahibi olduğu Sönmezler Madencilik şirketi, Karabük Belediyesinin asfalt müteahhidine taş malzeme vermeye başladı.

Belediye, ‘Yıl Sonuna Kadar 65 Bin Ton Asfalt Serilecek’ Açıklamasını Yapmıştı

Karabük Belediyesi geçtiğimiz günlerde yılsonuna kadar 65 Bin Ton asfalt serileceğini açıklamıştı. Programa göre serilecek olan 65 Bin ton asfalta yaklaşık 60 Bin ton Agrege (Mıcır) kullanılıyor.

Sönmezler Madencilik de, Karabük Belediyesine halk arasında Mıcır olarak bilinen, Agrege taş malzemesini vermeye başladı.

Rakamlar Ortada

Karabük Belediyesinin Hamzalar mevkiinde bulunan asfalt plentine 5-10 km yakın mesafede olan başta İl Özel İdaresinin olmak üzere, başka özel şirketlerin taş ocakları mevcutken, Sönmezler Madenciliğin ise yaklaşık 40 km uzaklıktaki Toprakcuma’daki taşocağından 60 Bin ton taş malzeme nakliyesi yapılmaya başlandı.

Sönmezler Madencilikten tonu 175 liradan temin edilen Agrege taş malzemesinin, İl Özel idaresindeki taş ocağında resmi kurumlara verdiği rakam ise 150 lira civarında.

Gerek fiyat olarak, gerekse mesafe fazlalığındaki nakliye masrafı olarak hiç fizibıl görülmeyen bu taş malzeme teminini asfalt firmasının neden tercih ettiği ise yine anlaşılabilir görülmüyor.

Yeğen Belediye Başkanı, Dayı Belediyeye Malzeme Temincisi

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın, seçimlerden önce uzun yıllar maaşlı olarak çalıştığı Sönmezler Madencilik Şirketinin sahibi Murat Sönmez ise Başkan Çetinkaya’nın öz dayısı oluyor.

Yasalara göre Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri ile akrabaları, belediye ile ticaret yapamaz. Fakat Sönmezler Madenciliğin direkt Karabük Belediyesine değil de, belediyeye hizmet veren özel bir şirkete fatura kesmesi de yasalar çerçevesinde olmasa da, kamu vicdanında tartışılır.

Yeğenin Belediye Başkanı olmasının arasından 6 ay bile geçmeden, Dayı, Murat Sönmez’in Karabük Belediyesi ile ticaret yapmasının toplumda ve siyasi platformlarda doğru bulunmayacağı ise kaçınılmaz bir gerçek olarak belirtiliyor.

AK Parti ve Milletvekilleri Bu Ticaretten Rahatsız mı?

Başkan Özkan Çetinkaya’nın dayısı, Murat Sönmez’in Karabük Belediyesi ile ticaret yapmasına AK Parti İl Başkanı, teşkilat yöneticileri ve Milletvekillerinin de oldukça rahatsız olduğu ifade ediliyor.

Başkan Çetinkaya’ya bu durumu soran İl Başkanı Ferhat Salt ve Milletvekili Ali Keskinkılıç’a, ‘Karabük Belediyesi, asfaltı önceki dönemlerden daha düşük fiyata alıyor’ cevabı ne kadar tatmin etti?

Asfalt firmasının, Karabük Belediyesinden geçmiş dönemlere ait 100 Milyon liranın üzerinde alacağı olması ve bu alacağını en kısa sürede tahsil etmek istemesi de ayrıca düşünülmesi ve tartışılması gereken bir konu olarak nitelendiriliyor.