Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasının 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdiğini duyurmuştu.

Devam eden süreçte kapalı olunacak günün, her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak valilikler ve ilgili odalar tarafından belirleneceği bakanlık tarafından ifade edilmişti.

Bakanlığın yaptığı açıklamada, “Bu doğrultuda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi ve bu işletmelerin valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Bakanlığımızca idari yaptırım uygulanacaktır.” ifadeleri yer aldı.

Ticaret Bakanlığının Berber, kuaför ve güzellik salonlarında yeni dönemin başladığını duyurmasından sonra Karabük Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erol Işık, Karabük ve tüm ilçelerinde Pazar günleri Erkek Berberlerinin, Salı günleri ise Bayan Kuaförleri ile Güzellik Salonlarının kapalı olacağını açıkladı.

Oda Başkanı Işık, damat tıraşları ve gelin başları ile ilgili tatil olunan günlerde Odadan izin alınarak açılabileceği de ifade edildi.   

Editör: Ergün Başkaya