Geçmişinde CHP’nin kalesi olarak bilinen ve ‘Küçük Moskova’ olarak anılan Bartın’ın Ulus ilçesi AK Parti Hükümetinin kabinesine iki bakan birden verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete yayımlanan atama kararlarına göre geçtiğimiz günlerde kabinede iki bakan değişmişti. Mehmet Özhaseki'den boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına, Cumhurbaşkanı kararı ile Murat Kurum atandı.

Bu kararın ardından kabinedeki Bartın, Uluslu bakan sayısı ikiye çıkmış oldu. Sadece 20 binlik nüfusa sahip olan Ulus’ta kabineye iki bakan verilmesi dikkat çekti.

Bartın’ın Ulus ilçesi, 1980 öncesi CHP’nin kalesi olarak tanımlanan ve sol görüşlülerin fazla olduğu gerekçesiyle ‘Küçük Moskova’ olarak anılıyordu. Değişen siyasi iklimin ve göçlerin ardından Ulus’u 10 yıldır AK Partili belediye yönetmekte.

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ, ULUSLULARIN GURUR KAYNAĞI OLDU

1 Şubat 1971’de Bartın’ın Ulus ilçesinde doğan Yılmaz Tunç, 2007'den 2023'e kadar 5 yasama dönemi boyunca AK Parti’den Bartın milletvekilliği yaptı.

2022-2023 yıllarında TBMM’de AKP Grup Başkanvekili olan Tunç, 2023 yılında 67. Türkiye Hükümeti kabinesinde yer alarak, Adalet Bakanı oldu.

Adalet Bakanı olan Yılmaz Tunç, gurur kaynağı olurken Bakan Tunç da bölgesine ayrı bir önem veriyor ve bölgesinin siyaset büyüğü olma yolunda ilerliyor.

MURAT KURUM ULUS’UN DAMADI

Geçtiğimiz günlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına atanan Murat Kurum ise Bartın Ulus ilçesinin damadı. Bakan Kurum’un eşinin anne, babası ayrıca Karabük’te yaşıyor.

Murat Kurum’un eşi Şengül Kurum, Bartın Uluslu. Murat Kurum da bir Bartın ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Enişteniz sayılırım, sizin bir evladınız, bir yakınınız olarak şehrin emrinde olduğumuzu söylemek isterim” demişti.

KARABÜK’TEKİ ULUSLULAR GURURLU

Karabük’te yaşayan çok sayıda Uluslu da ilk defa kendi ilçelerinden çıkan Bakan Yılmaz Tunç’a karşı ayrı bir önem gösteriyorlar.

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Altuntepe, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Muhammet Yasin Aydın, Karabük Belediye Meclis Üyesi Coşkun Aloğlu, Safranbolu Belediye Meclis Üyesi Necati Kuru ile Karabük’ün tanınmış avukatlarından ve MÜSİAD Karabük Şube Başkan Yardımcısı Av. Şenol Kuru gibi Ulus kökenli isimler de uzun yıllardır Karabük’te önemli mevki ve makamlarda görev yapıyorlar.

Editör: Ergün Başkaya