Bölgeden Haberler

BİRUS PROJESİYLE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE OLAN PROJELER TANITILDI

Bartın Üniversitesinin iklim değişikliğine uyum ve dayanımın artırılmasını hedeflediği AB destekli projesi, Aksaray Üniversitesinde anlatıldı.

Abone Ol

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Avrupa Birliği (AB) IPA II Çerçeve Anlaşması kapsamında finanse edilen “İklim Değişikliğine Uyum Stratejileri: Bartın’da Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerinin Azaltılması” (BİRUS) Projesi Aksaray Üniversitesinde düzenlenen sempozyumda tanıtıldı. BİRUS proje ekibinden Bartın Orman Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ayhan Ateşoğlu, 2 gün süren IX. Uzaktan Algılama – Coğrafi Bilgi Sistemleri Sempozyumu (UZAL-CBS) kapsamında proje kapsamında yapılan uygulamalardan bahsetti.

Her geçen yıl teknolojideki gelişmelere paralel olarak hızla gelişen Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri tekniklerine yönelik sempozyumda konuşan Ateşoğlu, BİRUS projesinin ulusal alanda tanıtılması amaçlı hazırlanan “İklim Değişikliğine Direncin Artırılması: Bartın Çayı Havzası Uyum Önlemleri” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. İzleyiciler tarafından ilgiyle takip edilen sunumda, iklim değişikliğiyle birlikte Bartın’da yaşanan sel ve kuraklık risklerinin azaltılmasının hedeflediği proje kapsamında uyum ve dayanımı artırma noktasında yürütülen çalışmalar da aktarıldı.

Ayrıca “İklim Değişikliğine Direncin Artırılması: Bartın Çayı Havzası Uyum Önlemleri” başlıklı sunum; sunum içeriği, anlatım performansı, konunun önemi ve soru cevap bölümü gibi kategorilerde katılımcıların değerlendirmesi sonucu Prof. Dr. Ateşoğlu ‘En İyi 2. Sözlü Bildiri Sunum Ödülü’ almaya da hak kazandı.

Sempozyumda, projenin tanıtımı ve yaygın etkisi noktasında katkı sağlayacağı düşünülen “Etkinlikte İklim Dayanıklılığı: Uyum Stratejileri ve Önlemler Sempozyumu” tanıtımı da gerçekleştirildi.