Hayırsever İş İnsanı Soner Özbey ile Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse arasında imzalanan protokol ile Safranbolu Belediyesi Çağıl Güleç Özbey Hayır Çarşısı’na kavuştu. 

Emek Mahallesi’nde yer alan Hayır Çarşısı Safranbolu halkının ihtiyaçlarına yeni yüzüyle hizmet veriyor.

"Hayır Çarşısı yeni yerinde hizmet kalitesini artırarak faaliyetlerini sürdürüyor." diyen Başkan Köse konuşmasının devamında,

“Çağıl Güleç Özbey Hayır Çarşısı, Safranbolu’nun sosyal dayanışma kültürünü daha da güçlendirmek ve ihtiyaç sahiplerine daha hızlı, etkin ve adil bir şekilde hizmet sunmak amacıyla inşa edildi. Hayırsever İş İnsanımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz ve yeni binamız, şu ana kadar edindiğimiz misyonu daha da ileriye taşıyacak.”

Yeni Çağıl Güleç Özbey Hayır Çarşısı, Emek Mahallesi'nde yer alan modern tasarımıyla dikkat çekiyor. Bina, hem estetik hem de işlevsel açıdan yüksek standartlarda inşa edildi. İçerisinde geniş bir gıda yardım alanı, kırtasiye, temizlik malzemesi, çeşitli kıyafet ve ev eşyası bağışlarının düzenlenebileceği bölümler, sosyal hizmet uzmanlarının danışmanlık hizmeti vereceği ofisler ve ihtiyaç sahiplerine giden yemeklerin hazırlandığı aş evi yer alıyor.  Ayrıca, bina çevre dostu teknolojilerle donatılarak sürdürülebilirlik prensiplerine uygun bir şekilde tasarlandı.

Yeni binanın taşınması, mevcut yapının hizmet kapasitelerini artırmakla kalmayıp, aynı zamanda ihtiyaç sahiplerine daha geniş bir hizmet yelpazesi sunma fırsatı da tanıyacak. Çağıl Güleç Özbey Hayır Çarşısı’nın önceki yerinde sunduğu hizmetler, yeni binada daha da genişletilecek ve sosyal yardımlaşma çalışmalarında önemli bir merkez haline gelecek." ifadelerini kullandı.

1-206

4-89

2-166

3-122

Editör: Vasfiye Yılmaz Tunç