Son birkaç aydır Karabük şehir şebekesinden evlerde akan suyun çok fazla kireçli olması halkın şikayetlerini arttırdı.

Karabük’ün suyunun tamamını karşılayan ‘Karasu’ kaynağından gelen suyun evlerdeki çeşmelerden birkaç ay öncesine göre aşırı kireçli akması vatandaşların şikayetlerine neden olmaya başladı.

Karasu kaynağından gelen su, Arıtma Tesisinde ‘Ters Ozmoz’ tekniği ile kireç oranı azaltılarak şehir şebekesine verilmesine rağmen, bu aralar kireç oranının artması “Su arıtılmadan mı direk şebekeye veriliyor?” sorusunu gündeme getirdi.

Özellikle yaz aylarının çok kurak geçmesi hallerinde, daha önceki bazı yıllarda Karasu kaynağında suyun azalmasından dolayı birkaç ay su arıtılmadan direk şebekeye veriliyordu. Şimdi de aynı şekilde yöntem uygulanarak, suyun arıtılmadan verilip, verilmediği merak edilmeye başlandı.

‘Ters Ozmoz’ tekniği ile arıtılan ve kireç oranı azaltılan suyun %30’una yakını atık su oluştuğundan şebekeye verilemiyor. Kaynağında su azaldığı zamanlarda, ya tamamı arıtılmadan, ya da bir miktarı arıtılarak, karıştırılıp şehir su şebekesine verilebiliyor.

Evlerdeki çeşmelerden bir süredir aşırı kireçli akan suyun, bu sebeplerden dolayı mı böyle olup olmadığı ile ilgili Karabük Belediyesi'nden bir açıklama yapılarak, vatandaşların bilgilendirilmesi isteniliyor.

Editör: Haber Merkezi