Güncel

CHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI ALİ YAVUZ "SEÇİMDE VAAT VERENLER ŞİMDİ NEREDELER"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Teşkilatı, Belen Köy TOKİ sakinlerinin sesini duyurmaya çalışıyor.

Abone Ol

Karabük Belen Köy TOKİ B-5 blok sakinlerinin kanalizasyon sorunu ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Teşkilatı sessiz kalmayarak 2 yıldır sorunlarını dile getirip hiçbir sonuca ulaşamayan Belen Köy TOKİ B-5 sakinlerinin sesi olmaya çalışıyor.

Karabük Belen Köy TOKİ B-5 Blok sakinleri yaklaşık 2 yıldır kanalizasyon sorunu ile boğuşuyor. 8-10 bloğun biriken kanalizasyonu B-5 Bloğunun arkasında patlak vermesiyle binada oturan vatandaşlar pis koku ve apartmanda oluşan pislik sebebiyle evlerinde yaşayamaz olduğunu dile getiriyor.

CHP Karabük Teşkilatı, Belek Köy TOKİ Konutlarında vatandaşın sorunlarını yerinde dinleyerek, vatandaşın yaşadığı sıkıntıları basın açıklamasıyla anlattı.

CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, Belen Köy TOKİ’de yaptığı basın açıklamasında “Belen Köy TOKİ sakinlerinin çektikleri sıkıntılar dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi olarak buradayız” diyerek açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“İl Başkanım, Kadın Kolları Başkanım, yönetimdeki arkadaşlarımızla beraber. B-5 Blok içerisine girdik. Asansörlerin çalışmadığını, kanalizasyonlardaki sıkıntıların geri teperek içeriye çok pis bir koku aldığını, bunlardan 8 ay önce geldiğimizde belirtmiştik. Yine aynı sorunlarda sadece şu mevkide üstünü kapatarak motorlarla 10 tane apartmanın, yüzlerce dairenin kanalizasyonunu bir yere verdikleri için sıkıntıları geri tepiyor ve aşağıya doğru kanalizasyon akıtıyorlar. Aşağıda insanlar bostan tarzında, fasulye, domates, mısır gibi bir şeyler dikiyor. Halk sağlığını çok kötü tehlikeye atıyorlar. Bu TOKİ'lerdeki ilk sıkıntılarımız değil. Bu sıkıntıları size şöyle anlatalım kanalizasyonlar geldiği zaman çocuklarımız hasta oluyor. Apartmanda çok pis koku camları açılmıyor. Bunlar halk sağlığını tehlikeye atıyor. Dün Belediye Başkanımız halkın oturacağı yerleri kimse kastedemez diye bir söz söyledi. Ama biri bundan önceki Belediye MHP belediyesiydi ilgilenmedi, bundan sonraki üç aylık dönemde de gene AK Parti Belediyesi de bunlarla ilgilenmiyorlar. Burası ile ilgilenmeleri lazım. Çocuklarımız hasta oluyor. Hayat sağlığı tehlikeye atılıyor. Hayat sağlığı tehlikeliye atılmasına engel olamayan bunlara el atamayanlar başkanlıklarında öyle oturup da sadece kahvaltı yapmasın. Gelsin buradaki şeyleri görsün ve yapsın. Biz bunların her zaman takipçisi olacağız. Çatılar uçmuş, yerler yapılmamış, kanalizasyonlar geri atılmış. Asansörler çalışmıyor. Ve yahut da bunlar için belki belediye yapamadı ama kanalizasyon için yapar.

Görüyorsunuz oradaki kanalizasyon sıkıntısını, suları bu tarafa doğru akıyor ve aşağıda bostan yapıyorlar. Buradan soğanlı çayına karışıyor. İnsanlar buradaki kokuyla durmak zorunda değiller. Burada fareler var, pislik yuvası olmuş durumda belediyenin buna kesinlikle el atması lazım. Görüşmeye gitmişler ancak bütçe çokluğundan, ‘biz bunların altına giremeyiz’ demişler. Halk sağlığı, maddi durumlar için bir yerlere atılamaz, gerekenlerin yapılması lazım. Seçimden önce vaat verenler şimdi yoklarsa halka bunun cevabını verecek. Hiç kimse TOKİ Belen Köy halkının sağlığıyla oynayamaz.”

PREMATÜR BEBEĞİM VAR MAĞDUR DURUMDAYIM

Bebeği prematüre doğan ve 2 buçuk ay küvezde yatan bir apartman sakini ise camdan Allah “rızası için yardım edin” diyerek isyanını dile getirdi.

“Mağdur durumdayım bebeğim prematüre 2 buçuk ay boyunca küvezde kaldı. Bebeğim enfeksiyon kapıyor, ben ayda bir kere hastaneye gidip geliyorum. Haftalarca hastanede yatıyoruz yani 8 bloğun pisliği burada toplanıyor, hiçbir şekilde kimse destek çıkmıyor. Sizden ricam artık basına mı, meclise mi taşıyorsunuz ne yaparsanız Allah rızası için artık bunu bir duyurun. Belediye, yönetim hiçbir şekilde kimse bir destek çıkmıyor. Artık illallah ettik fareler basıyor, haşereler basıyor her şekilde her şey oluyor bu apartmanda.”

YÖNETİMİ ALMAYA MECBURUZ

Bu ayın 16’sında TOKİ’den yönetimi bu şekilde nasıl teslim alacaksınız? sorusuna cevap veren bir vatandaş "Buna mecburuz" dedi.

“Yani biz almasak bile adamlar “siz almazsanız ben İstanbul firmasına vereceğim” diyor yani adam bırakıp gidiyor bir şekilde burayı. Biz neyin ne olduğunu bilmiyoruz, kasada ne var ne yok? Nasıl ödenecek giderler? Borç ne kadar? İnanın hiçbir şey bilmiyoruz. Ama biz almazsak İstanbul firması alacak. İstanbul firması alırsa daha büyük bir problem. Yalnız başımıza uğraşamayız kimseyle. İstanbul'daki emlak yönetimiyle nasıl uğraşacağız Bizde sizin sayenizde sesimizi duyurmaya çalışıyoruz Allah razı olsun hepinizden de siz bir öncü oldunuz. İnşallah burayı bir şekilde devlet büyüklerimiz hallederse biz buranın altından kalkacağız. Yani umudumuz o. Biz el ele birlikte bu işi götüreceğiz diye düşünüyoruz.

Borcu normalde sıfırlayıp verecekler bize sadece çatılar hariç. Ama çatı bize kalacak büyük ihtimal. Ayın 16'sında biz yönetim olarak almasak dahi bize 15 gün süre veriliyor. 15 gün sonra bir kayyum atanacak. Onun için biz de kendi imkanlarımızla dün akşam toplandık. Bir tane arkadaşımızı önce oraya başkan olarak seçtik. İşimiz çok zor yani bu imkanlarla, bu aidatlarına falan nasıl dönecek bilmiyorum.

Bunu biz almazsak İstanbul firması veya Ankara firması alacak. Yani bu daha demek oluyor ki aidatımız o zaman 2 bin 500 lira falan olacak. Akşama kadar. Bir tarafa bir de bu sıkıntılar da var. İşte var işte. Adam uğraşmaz. Yapmaz ya ve almaya mecburuz.” Dedi.

ÇOLUK ÇOCUK PİSLİĞİN İÇİNDE OYNUYOR

CHP İl Başkanı Vedat Yaşar’da yaptığı açıklamada; “Arkadaşların durumu çok zor gerçekten. Biz parti olarak arkadaşların dertlerini dinledik, ilçe başkanımız her tarafta gösterdi sıkıntıları. Bu sıkıntı bir an önce giderip bu arkadaşlarımızın mağduriyetinin çözülmesi gerekiyor. Bu kim yetkiliye TOKİ belediyeye, belediye TOKİ'ye, o ona, o ona atıyor topu ama bir yerde sıkıntıyı da bu arkadaşlar çekiyor. Çok önemli bakın çoluk çocuk da burada bu pisliğin içinde oyun oynuyor. Biz elimizden gelen yardımını yapabiliyoruz ancak sizler vasıtasıyla sesinizi duyuruyoruz.” Dedi.