Güncel

CHP'DEN KARABÜK BELEDİYE İŞÇİLERİNE DESTEK

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, Karabük Belediye işçilerinin mağdur edildiğini ifade etti.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, Karabük Belediye işçilerinin mağdur edildiğini ifade eden bir açıklama yaptı.

Mevcut sendikalarından istifa ettirilerek, belediye işçilerinin sahipsiz ve Toplu İş Sözleşmesiz bırakıldığını ifade eden CHP İlçe Başkanı Yavuz ,

"Karabük’teki işçiler adeta kaderlerine terk ediliyor. AK Parti yönetimindeki Karabük Belediyesi’nde çalışan emekçiler, sendikalar arası bir tercihte bulunmamış, doğrudan mevcut sendikalarından istifa ettirilmişler. Bu istifa süreci sonrasında ise yeni bir sendikaya geçiş yapılmadan, sendikasız bırakıldılar.

Sendikasız kalan işçiler, toplu iş sözleşmelerinin getirdiği zam ve diğer haklardan yararlanamaz hale geldiler. Temel haklarından yoksun bırakılarak, ekonomik kriz ve yüksek enflasyonla tek başlarına mücadele etmek zorunda bırakıldılar. İşçiler, en temel hakları olan sendikal temsilin ellerinden alınmasıyla birlikte, seslerini duyuracak bir merci bulamıyorlar ve bu durum onları daha da yalnızlaştırıyor." Dedi.

Geçtiğimiz günlerde Toplu Sözleşmeye imza atan Safranbolu Belediyesini örnek veren Yavuz "Safranbolu Belediyesi'nde ise tam anlamıyla başka bir dünya var. Cumhuriyet Halk Partisi yönetimindeki Safranbolu, işçilerini enflasyona ezdirmemek için %30’luk zam yaparak maaşları 32-33 bin TL seviyesine çıkardı. Günlük yemek ücretlerini de 170 TL’ye yükseltti.

Bu iyileştirmeler, işçilerin geçim derdine bir nebze olsun çözüm sunarken, emeklerine saygı duyulduğunu gösteriyor. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Mesai arkadaşlarımın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur” diyerek işçinin hakkını teslim ediyor ve onların yanında duruyor." İfadelerini kullandı.

Karabük Belediye işçilerinin Hak arayışı içinde olduğunu da belirten CHP'li Yavuz, açıklamasını şu cümleler ile devam ettirdi;

"Ama Karabük Belediyesi’nde işçilerin taleplerine kulak veren kimse yok. İşçiler, en temel hakları için kapı kapı dolaşıyor, seslerini duyurmaya çalışıyor. Hak ettikleri ücreti, insanca yaşam koşullarını talep etmek, onları baskı altına alarak sindirilmeye çalışılan bir mücadeleye dönüşmüş durumda. İşçilerin sendikal haklarına yönelik bu müdahaleler, emekçi düşmanı politikaların somut bir örneği.

Safranbolu’da işçilerin refahını sağlayan uygulamalar bir yanda dururken, Karabük’teki işçilere reva görülen bu adaletsizlik kabul edilemez. Safranbolu örneği, Karabük Belediyesi’nin ne yapmadığını ve aslında ne yapması gerektiğini gözler önüne seriyor. Her emekçinin hakkını alması gereken bir düzende, Karabük’teki bu zulüm, işçilerin sabrını zorluyor. Artık yeter! Karabük’te işçiler onurlarıyla, emeklerinin karşılığını almak için verdikleri bu mücadelede yalnız bırakılmamalı. Hak ettikleri adalet sağlanmalı, alın terlerinin değeri verilmeli. Çünkü adaletin olmadığı bir yerde, yönetimin halkı temsil etmesi de mümkün değildir."