Yaklaşık son 7 yıldır Safranbolu'da Aile Hekimi olarak görev yapan Dr. Korkut Eren, geçtiğimiz ay Sağlık Bakanlığı bünyesinde Saha Koordinatörü olarak yeni görevine başladı.

Daha önce Karabük İl Sağlık Müdürü ve Müdür Yardımcısı olarak uzun süre görev yapan, 2013 ve 2014 yıllarında Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevinde de bulunan Dr. Korkut Eren, 2012 yılında da Sağlık Bakanlığı Müsteşar Danışmanı olarak ta çalışmıştı.

Kamu Sağlık alanında önemli görevlerde bulunan Dr. Eren, şimdi de Sağlık Bakanlığında, doğrudan Bakana bağlı olan; İllerin yerinde denetlenmesi, eksikliklerin tespit edilmesi ve kısaca illerin kamu sağlık alanında tüm raporlarını hazırlayan Saha Koordinatörü olarak göreve başladı.

İlimize uzun yıllar sağlık alanında hizmet veren Dr. Korkut Eren'in illerin sağlık hizmetlerinin yerinde denetlenmesi amacıyla kurulan bu özel ekipte yer alması, ilimiz açısından da önemli bir gelişme olarak kaydedildi.

Kamu Sağlık sektöründe illerin yerinde denetlenmesi eksiklerin tespiti, ilin sağlık hizmetleri açısından fotoğrafının çekilmesi amacıyla kurulan Saha Koordinatörlüğü ekibinde bulunan Dr. Eren, ülke genelinde her ay iki veya üç ayrı ilde görevlendiriliyor.

Dr. Eren’in, uzun yıllar Sağlık Bakanlığı bünyesinde aldığı önemli görevler, Karabük’teki sağlık sektöründeki sorunların tespiti ve giderilmesi açısından faydalı olacağı da belirtiliyor.

Editör: Ergün Başkaya