Karabük'ün Eflani İlçesinde Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2024 Yılı Mesleki Teknik Destek Programı Çerçevesinde başvurusu yapılan “Kırsalda Usta Üreticiler  İş Başında” isimli projenin Eflani ayağında küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde beslenme, hastalıklar ve sürü yönetimi ile ilgili eğitimler gerçekleştirildi.

Eğitimler Balıkesir Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitü Müdürlüğünden alanında uzman teknik personeller tarafından verildi. Eğitimlere küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan çiftçiler, resmi ve serbest veteriner hekimler katıldı. Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen sunumların ardından sahada işletmeler birebir ziyaret edildi ve karşılaşılan sorunlarla alakalı öneriler sunuldu.

Eflani İlçe Tarım Müdürü Ekin Şenol “İlçemizde ilk kez böyle bir eğitimi gerçekleştirdik. Hocalarımıza ilgileri için teşekkür ederiz. Yetiştiricilerimizden veteriner hekimlerimize kadar tüm paydaşlarımızın faydalandığı, bilgilerimizi tazelediğimiz ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunduğumuz verimli bir eğitimi geride bıraktık.” dedi.

Eflani9Eflani8Eflani6-1Eflani7-1Eflani4-1Eflani5-1Eflani3-1Eflani1-1Eflani2-1

Kaynak: HABER MERKEZİ