Karabük Valiliği ile Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan Eğitim Kenti Karabük Projesi kapsamında, Değerlendirme ve Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.

100.Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya; Vali Yavuz ve Eşi Süreyya Yavuz, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Temel, Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Elif Çepni, İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve okul aile birliği başkanları katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından, Eğitim Kenti Karabük Lansman Videosu gösterimi ve Safranbolu Borsa İstanbul Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisiyle devam etti.

Vali Mustafa Yavuz, konuşmasında; Eğitim Kenti Karabük Projesi’nin birinci yılını başarıyla tamamlamanın gururunu paylaşarak katılımcıları saygı ve sevgiyle selamladı. Eğitimin her alanında çeşitlilik, kalite ve yenilikçi uygulamaları içeren projenin, Karabük’ü kültürel, sanatsal ve bilimsel anlamda bir marka haline getirme hedefi doğrultusunda önemli bir adım olduğunu vurguladı. Projenin ilk yılında 1.660 farklı faaliyet gerçekleştirildiğini ve gençlere geniş bir deneyim imkânı sunulduğunu belirtti.

Bu kapsamda, 65 projenin hayata geçirildiği Bilim Şenliği, eğitim camiasında büyük heyecan uyandırdı. Ayrıca, öğrencilere dağıtılan 30 bin kitapla gençlerin hayal gücünü zenginleştirmek ve bilgiye dayalı öğrenmeyi teşvik etmek amaçlandı.

Kardemir ile kurulan Mesleki ve Teknik Eğitim İş birliği, Karabük’ün sanayi kimliği ile eğitimi buluşturan önemli bir adım olarak öne çıktı. Bu iş birliğiyle, sanayi devinin eğitimle bir araya getirilmesi ve gençlerin donanımlı bireyler olarak yetiştirilmesi hedeflendi.

Akademik başarı açısından ise, YKS’de ilk 20 bine giren öğrenci sayısının 202’den 242’ye yükseldiği, öğrencilerden üçünün Türkiye genelinde ilk 100’e, on dördünün ise ilk 1.000’e girdiği gururla paylaşıldı. Ayrıca, LGS’de ilk %15’lik dilime giren öğrenci sayısının artışı ve ilköğretim bursluluk sınavında 4 öğrencinin Türkiye birincisi olması, projenin diğer başarıları arasında yer aldı.

Kültür, sanat ve spor alanlarında da gençlerin potansiyellerini artıran proje sayesinde, ulusal ve uluslararası başarı elde eden öğrenci sayısının 30’dan 46’ya çıktığı vurgulandı. Bu artış, gençlerin çok yönlü gelişimine önemli bir katkı sağladı.

Vali Yavuz, Karabük’ün eğitimdeki yükselişini sürdüreceklerini, bu projenin yalnızca bir eğitim girişimi değil, aynı zamanda paydaşların ortak vizyonuyla geleceği şekillendiren bir güç birliği olduğunu belirtti. Projenin planlanmasında ve hayata geçirilmesinde emeği geçen Vali Yardımcısına, eğitim yöneticilerine, proje ekibine, öğretmenlere, öğrencilere ve velilere teşekkür etti.

Konuşma, gençlere başarı yolunda kararlılık ve öğrenme azmi ile ilerlemeleri tavsiye edilerek; yeni eğitim yılı hedeflerinin heyecanla karşılandığı mesajıyla son buldu.

Ayrıca, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme ve Değerlendirme Merkezi Personeli (Öğretmen) Serkan Acar tarafından yapılan sunumda; anaokulundan lise seviyesine kadar 8 alt proje ve birçok etkinlik ve faaliyetle geniş bir kitleye ulaşan Eğitim Kenti Karabük Projesinin faaliyetleri, elde edilen başarılar ve güncellenen hedefler hakkında bilgi verildi.

Editör: Özenay Kahriman