Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Zonguldak, Bartın ve Karabük'teki esnaflar için 50 milyon liralık finansman desteği müjdesi verdi. 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Anadolu Şehir Buluşmaları" programı kapsamında Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyareti sırasında esnafa yönelik müjde de verdi. Bolat, Zonguldak Esnaf Kefalet Birliği'nin talebi üzerine 50 milyon liralık bir finansman desteğinin sağlandığını açıkladı.

Bu destek, Zonguldak esnafına piyasa koşullarının yarısı oranında düşük maliyetle sunulacak ve üç yıl vadeli, altı ayda bir geri ödemeli olacağını belirten Bakan Bolat, "2023 yılında yaklaşık 1,5 milyarlık bir çok düşük maliyetle esnaf kredileri verildi. 2024'ün ilk 7 ay itibariyle de yaklaşık 900 milyon lira bir desteğimiz oldu. Birkaç zamandır finansman açısından durgun bir dönem geçirdik. Ama buraya gelirken Türkiye Esnaf ve Sanatkar Kefalet Kooperatifler Birliği Başkanı Abdülkadir Akgül'le görüştüm. Zonguldak Esnaf Kefalet Birliği'nin bizden istediği 50 milyon liralık bir finansman desteği vardı. O müjdeyi de Zonguldak, Karabük ve Bartın esnafı adına burada sizin huzurunuzda vermek istiyorum. Ve 50 milyon liralık bu destek kasaya girmiştir. Zonguldak'tadır bugün. Esnaflarımız için hayırlı uğurlu olsun. Maliyeti piyasa şartlarının yarısı oranında düşük. Ödeme şartları son derece elverişli. Altı ayda bir geri ödemeli. Üç yıl vadeli bu destek Zonguldak esnafı için de inşallah çok iyi bir destek olacak hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ