Karabüklüler için Yenişehir bölgesindeki önemli yerlerden biri olan Havuzlu Bahçe, bugün yapılan törenle açıldı.

Eski yıllarda düğünlerin yapıldığı, ünlü sanatçıların Karabük'e gelerek konserler verdiği, ailelerin çocuklarıyla yüzerek vakit geçirdiği ve Karabük'ün simgelerinden olan Yenişehir Havuzlu Bahçe ilgisizlik ve bakımsızlıktan dolayı yıllardır atıl vaziyette kalarak kullanılmaz hale gelmişti. 

Kardemir Yönetimi tarafından aslına uygun olarak adeta yeni baştan yapılan ve işletmesi Karabük Belediyesine verilen yılların gözde mekanı Yenişehir Havuzlu Bahçe,  bugün düzenlenen tören ile yıllar sonra tekrar halkın hizmetine açıldı.

Açılış töreninde Karabük Valisi Mustafa Yavuz, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya,İlçe Belediye Başkanları, İl Müdürleri ve vatandaşlar yer aldı.

Açılış töreninde konuşan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya konuşmasında şu ifadelere yer verdi; 

"Bugün burada, şehrimizin manevi değerlerinden biri olan Yenişehir Havuzlu Bahçe Tesisleri’nin yeniden açılışı vesilesiyle bir araya gelmiş bulunmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Havuzlu Bahçe, Karabük'ümüzün kültürel ve manevi mirasının önemli bir parçasıdır. Burası, sadece bir buluşma noktası değil; ailelerimizin, çocuklarımızın ve sevdiklerimizin huzurla bir araya geldiği, komşuluk ve kardeşlik bağlarımızın güçlendiği müstesna bir mekândır. Uzun bir süre kapalı kalan bu kıymetli tesisi, Kardemir ile gerçekleştirdiğimiz ortak çalışmalar neticesinde yeniden halkımızın hizmetine sunuyoruz. Gayemiz, burada hemşehrilerimizin aileleriyle, dostlarıyla huzur içinde vakit geçirebileceği bir ortam oluşturmaktır.

Tesisimizin işletmesi Karabük Belediyesi Hizmet A.Ş. tarafından yapılacak olup, fiyatlarımızı da her kesimden insanımızın rahatlıkla faydalanabileceği şekilde belirledik.
Bu vesileyle, şehrimizin bu kıymetli mekânının yeniden halkımıza kazandırılmasında emeği geçen Kardemir’e  teşekkürlerimizi sunuyorum. İnşallah, bu güzel bahçede bir araya gelerek nice güzel günlere, dostluklara ve paylaşımlara vesile olmasını temenni ediyorum."

Ak Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ise, "Havuzlu bahçe benim gençlik ve çocukluk yıllarımda Karabük'ün en önemli sosyal merkezlerinden bir tanesiydi. Yaşı 30'u geçmiş birçok Karabüklünün yüzmeyi öğrendiği, oturduğu ve birçok hatırası olan bir yer. Burası Karabük'ün kent tarihi, kent kimliği açısından en önemli noktalarından bir tanesidir. Son yıllarda malesef Karabük'te, Karabük kent kimliğini kaybetmeye başlamıştı Karabük'ü kent yapan bir çok fiziki mekanı birçok sosyalleşme alanını kaybettik ve Karabüklülük şuuru o fiziki mekanlarla birlikte de yok olmaya başladı. Bu fiziki mekanlar insanla birleştiğinde bir bütünlük oluşur çünkü bu fiziki mekanda hatıralar ve anılar oluşur, bu da kent kimliğini oluşturur. Biz maalesef son yıllarda Karabük'te bu kimliğin yok oluşunu görmeye başlamıştık ve inanın büyük bir ızdırap duyuyorduk. Karabük'ün en güzel yerleri kapanmış, mezberelik hale gelmiş ve yok oluşa girmişti. Sanki birileri Karabük'ü yok etmek istiyorlardı ve bu Karabük'ün şuurunu da yok ediyordu. Allah Özkan Başkandan razı olsun, bugün burada dirilen şey 20 yıldır kapalı olan havuzlu bahçe değildir. Bugün burada dirilen şey Karabüklü şuurudur. Kent kimliğimiz tekrar dirilmeye başladı. Ben buradan Kardemir Yönetimine ve Sayın İsmail Demir'e Karabük'ün kent ve kültür hayatına yaptığı bu büyük katkı için teşekkürlerimi ve  minnetlerimi sunuyorum. Hepinize burada çok güzel ve mutlu anılarınızın olmasını temenni ediyorum" dedi.

Ak Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, "Bu güzel tesisimizin bugün açılışında sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyduğumu ifade etmeliyim. Burada belli bir yaş grubunun büyük hatıraları var. Burada zaman geçirmişler belki burada yüzmeyi öğrenmişler. Saygı değer Belediye Başkanımızda şunu düşünmüş olmalı, 'bizim hikayemiz var ama bizim çocuklarımızın da, yeni neslimizin de havuzlu bahçeye ilişkin anısı, hatıraları olmalı' diye düşündü ve Kardemir'in Karabük Belediyesi ile ortaklaşa bir girişimi neticesinde burası yeniden restore edildi ve bugün beraber açılışını yapıyoruz. Ben bu tesisin açılışında emeği geçen en başta Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya beyefendiye ve iş birliği içerisinde burayı açtılar Kardemir'in Yönetim Kuruluna, Yönetim Kurulu Başkanına, Genel Müdürüne, emeği geçen bürokratlarına ve Belediye bürokratlarına da şükranlarımı arz etmek istiyorum. Havuzlu Bahçemizin Karabük'ümüze, Karabük halkına hayırlı olmasını diliyorum tekrar hayırlı olsun." dedi.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz ise, "Benden önce konuşan arkadaşlarımız içinde bulunduğumuz alanın Karabük tarihinde ne kadar önemli bir yer teşkil ettiğini açıkça ifade ettiler. Her şehrin, her Kentin bir kimliği ve bir ruhu vardır. O şehre, o kente, o kimliği ve o ruhu kazandıran mekanlar vardır. Bugün hangi şehre gidersek gidelim şöyle bir gözümüzü kapatıp hayal ettiğimiz zaman gözümüzün önüne sadece bir kaç mekan zaten gelecektir.dolayışıyla Karabük'ümüzün kimliğine ve ruhuna değer katan önemli bir yer teşkil eden şuanda içinde bulunduğumuz Havuzlu Bahçe'de bu şehir için çok önemli . Aynı zamanda buranın  40'lı yıllardan bu zamana kadar da bu şehrin kimliğinin oluşmasında, şehrin ruhuna değer katma noktasında önemli bir yer olduğunu görüyoruz. Aslında sadece Havuzlu Bahçe tesislerimiz değil tabi ki, bu içinde bulunduğumuz Yenişehir Mahallesi'nde ve bu yerleşkede Karabük'ün kimliğinin ve ruhunun oluşmasında çok değer katan mekanlar var. Ben buranın yeniden hayata geçirilmesinde Karabüklü hemşerilerimizin hizmetine sunulmasında Belediye Başkanımıza, belediyenin önemli bürokratlarından, işçisinde, mühendisine kadar herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca Kardemir Yönetim Kurulu Başkanımıza, Kardemir Yönetimimize ve Kardemir'in burayı belediyemize tahsis etmesi noktasındaki kararlarından dolayı onlara da teşekkür ediyorum. Bu mekanın bu şehre değer katmasını diliyorum." Dedi.

Editör: Özenay Kahriman