AK Parti birkaç ay sonra ülke genelinde kongre sürecini başlatıyor. Diğer illerde olduğu gibi, eylül ayında start alması beklenilen ilçe kongrelerinin ardından, yılbaşından hemen sonra yapılması beklenilen Karabük İl Kongresi ile ilgili mevcut il başkanı Ferhat Salt’ın değişeceği algısı konuşulmaya başlandı.

Geçtiğimiz günlerde TGRT Sabah Haberleri sunucusu Cem Küçük’ün bazı il başkanlarının değişeceği yönünde kulis bilgileri aktarmıştı.

Haber sunucusu Cem Küçük’ün değişecek il başkanları arasında Zonguldak ve Kastamonu gibi Karabük’ün de olacağını iddia etmesi, şehirde siyasi kulisleri hareketlendirmişti.

Cem Küçük, “İl Başkanları değişecek iller arasında Karabük’te var. Yeni il başkanı olacak kişi bugünlerde çağırılacak ve görüşülecek.” Şeklinde bir görüş paylaşmıştı.

Sunuculuğunu yaptığı TGRT Sabah haberlerinde ‘kulis bilgisi’ diye ifade ettiği konuşma, Karabük’te kısa bir süre konuşulsa da itibar görmedi.

Ferhat Salt, Kendisi İstemezse İl Başkanı Değişmez

31 Mart Yerel Seçimlerinde birçok ilde başarısızlığa uğrayan AK Parti, az sayıda iller arasında olan Karabük’te ise büyük bir başarı elde etti.

15 Yıl aradan sonra Karabük Merkez Belediyesini tekrar partisine kazandıran İl Başkanı Ferhat Salt, bunun yanı sıra Eskipazar ve Yenice gibi ilçelerin belediyesini yine partisine kazandırdı.

Başarılı bir seçim kampanyası geçiren AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt’ın, ancak kendisi isterse gideceği biliniyor.

Cem Küçük, Karabük Üzerinde Algı mı Oluşturmaya Çalıştı?

Karabük İl Başkanlığının değişeceği yönünde kesin konuşan TGRT Haber sunucusu Cem Küçük’ün geçtiğimiz günlerde Safranbolu’ya geldiği ve birkaç gün buralarda bulunduğu biliniyor ve kimler ile konuştu, acaba birilerinin isteği ile mi bu algıyı oluşturmaya çalıştı? şeklinde ihtimaller sorgulanmaya başlandı.

Eğer gerçekten buralarda birileri ile görüşme yaptıysa ve bu görüşmeler sonrası ısrarla Karabük İl Başkanlığının değişeceğini iddia etmesinin ardındaki tahmini kişilerde araştırılır mı? Konusu da ayrıca konuşulmaya başlandı.

Cem Küçük, Meğer Siyasi Asparagas Haberciymiş

Cem Küçük, geçtiğimiz Cuma günü canlı sunduğu haber programında “Değişecek illerde bu gün Cuma namazı sonrası yeni il başkanı olacak kişiler parti yetkilileri tarafından çağırılacak ve görüşülecek. Yeni il başkanı olacak kişiler 22 yıldır AK Parti içinde siyaset yapmamış kişiler olmasına dikkat edilecek.” Demişti.

Diğer illerde ki gelişmeler nedir şu an Karabük kamuoyunca pek bilinmiyor ama asparagas haberci Cem Küçük’ün dediği konular Karabük’te yaşanmadı ve gerçek olmadığı da ortaya çıktı.

Sosyal Medyalarda ‘Ferhat Salt Değişiyor’ Dedikodusu Yayıldı

Haber sunucusu Cem Küçük’ün konuşmalarından hemen sonra ve aynı gün, TGRT Sabah Haberlerinin o bölümünü içeren video sosyal medyalarda ve WhatsApp aracılığı ile yayıldı.

Geniş bir kitle AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt’ın değişeceğine inandı ve bir çok dedikodu yapılmaya başlandı.

Ferhat Salt “Bana Gelen Bir Şey Yok”

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt’a aynı gün ulaşan Karabük Net Haber sorumlu editörü Ergün Başkaya’ya “Bana bu konuyla ilgili gelen bir şey yok. Ben şu an Karabük dışındayım. Parti Genel Merkezimizin tasarrufu ne olursa, bizim kabulümüzdür. Ama bana böyle bir değişim ile ilgili bir konu hiç gelmedi .” Diye ifadelerde bulundu.

Editör: Ergün Başkaya