Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 08.06.2024 Cumartesi ve 09.06.2024 Pazar günü Karabük ile birlikte tüm yurtta gerçekleştirilecek. 2023-2024 eğitim öğretim yılı sonunda Karabük genelinde 3 Bin 178 öğrencimiz mezun olarak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girmeye hak kazandı.  

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş YKS' ye girecek öğrenciler için bir mesaj yayımladı. Milli Eğitim Müdürü Akbaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Sınavın arifesine girdiğimiz bugünde biliyorum ki sınav heyecanınız biraz arttı.  Sınav heyecanınızı yenmek için kaygılarınızı azaltın ve rahat olun. Sınavda en aza indirilmiş kaygı ve stres en üst düzeyde başarı demektir.  

Sizlerden istediğimiz hayata bu gözle bakıp, kendinizi tanımanız ve "hep daha ileriye" hedefiyle kendinizi gerçekleştirmeniz, fırsatlara yelken açmanızdır.

Bu vesile ile hafta sonu üç oturum halinde gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)' ye girecek olan siz değerli öğrencilerimizi başarı dileklerimle şimdiden kutlar; yetiştirilmenizde emeği geçen  eğitim hayatınız boyunca hep yanınızda olan, desteklerini esirgemeyen öğretmenlerimize ve velilerimize de teşekkür ederim. 

Hayallerinize yürürken size güç katacak başarılara ulaşmanız temennisi ile YKS'de hepinize başarılar diler her birinize yükseköğrenim hayatınızda, iş ve kişisel yaşantınızda muvaffakiyet ve esenlik dolu bir gelecek temennisiyle sevgi ve muhabbetlerimi sunarım."

Editör: Özenay Kahriman