TOKİ Karabük Merkez konut projesi kapsamında hayata geçirilen 276 daire için hak sahipliği konut belirleme kura çekilişi sonuçları belli oldu. Kuralar Canlı yayında Noter huzurunda yapılırken, kurada konutları belirlenen isimler açıklandı. 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Türkiye genelinde hemen hayata geçirilen İlk Evim Konut kampanyası dahilinde yer alan projelerde evlerin hak sahipleri için konut belirleme işlemleri diğer taraftan sürdürülüyor. Bu kapsamda Karabük Merkez TOKİ konutları için kura heyecanı bugün yaşandı. 

İlk Evim Konut kampanyası dahilinde yer alan 276 adet olarak tasarlanan 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri bulunan Karabük Merkez TOKİ konut projesinde bugün 280 hak sahibi için kura çekimi tamamlandı. Konut belirleme işlemi YouTube canlı yayında Noter huzurunda yapıldı. 2+1 ve 3+1 seçenekleri olan daire tipinden oluşan toplamda 276 adet evin hak sahipliği konut belirleme kurası yapılmış oldu.

TOKİ konut belirleme kurasından sonra Gayrimenkul Satış Sözleşmesi hak sahipleri tarafından, 01-22 Kasım 2024 tarihleri arasında T.Halk Bankası A.Ş. Karabük Şubesi’nde imzalanacaktır.

Hak sahiplerine konutlar, başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar; %10 peşinat bedeli için 240 ay vade ile taksitlendirilecek olup, peşinat sözleşme imzalama aşamasında tahsil edilecektir.

Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı’na göre artırılacaktır.

Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır. İlk dönemsel artış tarihi, Temmuz 2025 tarihinden itibaren başlatılacaktır. Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimlerinde; Konutlar %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır.

Editör: Özenay Kahriman