Karabük Belediyesi, içme suyu şebeke hattını amacı dışında kaçak olarak kullananlara yönelik sıkı bir denetim süreci başlattı.

Havaların ısınmasıyla birlikte artan su tüketimi karşısında, şebeke suyunun usulsüz şekilde tarla, bağ ve bahçelerde abonesiz olarak kullanılmasının su sıkıntısına yol açtığı belirtiliyor.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, “Şehrimizin su kaynaklarını korumak ve herkesin eşit şekilde faydalanmasını sağlamak amacıyla kaçak su kullanımına karşı kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz. Bu süreçte, suyun amacına uygun kullanılmasını sağlamak için denetimlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Bu kapsamda, şebeke suyunu amacı dışında kullananlara yönelik denetimlerde abonesiz su tüketimi tespit edilenlere cezai işlem uygulanıyor. Denetimlerin daha sık yapılacağı ve suyun usulsüz kullanımına karşı ciddi yaptırımların uygulanacağı bildirildi.

Vatandaşlarımız, kaçak su kullanımı konusunda Hemşehri İletişim Merkezi'ne ihbarda bulunabilirler. İhbarda bulunanların kimlik bilgileri gizli tutulacaktır.

Hemşehri İletişim Merkezi

Telefon: 444 21 78  
WhatsApp Numaraları: 0501 078 78 78 – 0501 178 78 78  

Başvuru için tıklayınız

Kaynak: Karabük Belediyesi