Kamu ve Sivil Toplum İşbirliği Projesi “İŞTE BİRLİK, GÜÇTE BİRLİK: KARABÜK” sloganıyla tanıtıldı.

Karabük 100. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Mustafa Yavuz, Vali Mustafa Yavuz'un Eşi Süreyya Yavuz, Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarımızın müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, açılış konuşmasında birlik ve beraberliğin önemini vurguladı. "Hep birlikte, İşte Birlik, Güçte Birlik: KARABÜK parolasıyla yola çıkıyoruz. Bugün belirlediğimiz 11 ana başlık ve onlarca alt başlık doğrultusunda, şehrimizin ortak bir akılla gelişmesi ve kalkınması için bir aradayız." diyerek projeye ilişkin temel yaklaşımlarını ifade etti.

Vali konuşmasında Henry Ford’un sözlerine atıfta bulunarak, “Bir araya gelmek başlangıçtır, bir arada durabilmek ilerlemedir, birlikte çalışmak başarıdır.” ifadelerini kullandı ve şunları ekledi: "Şimdi bizler, bir araya gelerek bir başlangıcı yapmış bulunmaktayız. Daha önemli olan ise bir arada durarak birlikte çalışmayı başarabilmektir."

Vali Yavuz, Kamu ve Sivil Toplum İş Birliği Projesi’nin, toplumun tüm kesimlerinin katkısıyla sürdürülebilir bir gelişim sağlayacağını belirtti. “Her bir kamu kurumu ve her bir sivil toplum kuruluşunun, büyük Karabük Korosu’nun birer ferdi ve enstrümanı olacağına yürekten inanıyorum. Bu korodan güzel bir nağme çıkacağına inancım tamdır.” diyerek sürece duyduğu güveni dile getirdi.

Konuşmasında, ortak akılla hazırlanacak bir Eylem Planı'nın önemine de değinen Vali Yavuz, “Montaigne’in dediği gibi, ‘Gideceği limanı bilmeyen bir gemiye hiçbir rüzgârdan fayda gelmez.’ Bu proje kapsamında hazırlanacak somut hedefler içeren bir Eylem Planı, bizim doğru bir hedefe yönelmemizi sağlayacak. Hedefimiz, 255 bin Karabüklü hemşehrimizin huzuru, mutluluğu ve refahıdır.” ifadelerini kullandı.

Vali Mustafa Yavuz, proje kapsamında bir fikir platformu kurulacağını açıklayarak şu sözlerle konuşmasına devam etti: “Adına 'Fikir Mutfağı' dediğimiz bu platformda farklı fikirlerden güzel projeler oluşturacağız. Görüş, öneri ve fikirleri ortak akılla projelere dönüştürerek şehrin ihtiyaçlarına yönelik somut adımlar atacağız.”

Karabük’te güçlü bir sivil toplum kültürünün varlığına dikkat çeken Valimiz Mustafa Yavuz, 255 bin nüfuslu Karabük’te yaklaşık 47 bin kişinin sivil toplum kuruluşlarına üye olduğunu vurguladı. “Bu büyük potansiyel, şehrimizin gelişmesi ve kalkınması için önemli bir itici güç olacaktır.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Kamu ve Sivil Toplum İş Birliği Projesi, vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerin etkinliğini artırmak, toplumsal faydayı sağlamak, vatandaş odaklı hizmetlerde örnek bir iş birliği ortaya koymak, sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerini artırmak ve yönetişim ilkesi doğrultusunda kamu politikalarının yürütülmesini hedefliyor.

Proje kapsamında belirlenen 11 ana başlık ise şöyle sıralandı:

Afet ve Acil Durumlarda Sivil Toplum Rolü

Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışmada Sivil Toplum Rolü

Kamu Hizmetlerinin Etkinliği ve Verimliliğinin Artırılmasında Sivil Toplum Rolü

Birlikte Yaşama Kültürünün Oluşturulmasında Sivil Toplum Rolü

Toplum Sağlığının Korunması ve Bağımlılıkla Mücadelede Sivil Toplum Rolü

Kalkınmada Sivil Toplum Rolü

Kadının Statüsünün Geliştirilmesi ve Çocuğun Korunmasında Sivil Toplum Rolü

Özel Gereksinimli Bireylerin Güçlendirilmesinde Sivil Toplum Rolü

Kent Kültürünün Oluşturulması ve Tanıtımda Sivil Toplum Rolü

Gençlerin Korunması ve Güçlendirilmesinde Sivil Toplum Rolü

Eğitim Kültürünün Geliştirilmesinde Sivil Toplum Rolü

Toplantıda, belirlenen başlıklardan sorumlu koordinatör kurum amirleri ilgili alanlarda sunum yaparak detaylı bilgiler aktardı. Projenin, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle Karabük’ün toplumsal ve ekonomik kalkınmasına katkı sunması ve dayanışma kültürünü güçlendiren örnek bir model olması amaçlanıyor.

Muhabir: Özenay Kahriman