Karabük’ün Yenice ilçesinde sık sık meydana gelen sel ve su taşkınları nedeniyle geçtiğimiz Nisan ayında başlayan dere ıslah çalışmaları, kamuda tasarruf tedbirlerine takıldı.

Hemen hemen her yıl sel ve su taşkınlarının yaşandığı Yenice ilçesinin Yeniköy ve Ibrıcak köyünün içinden geçen dere yatağında başlayan ıslah çalışması inşaatı belli bir aşamaya gelmesine rağmen kamuda tasarruf tedbirleri nedeniyle, ödenek gelmediğinden birkaç güne kadar duracağı ve projenin yarım kalacağı öğrenildi.

Bölgede geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinde yıkılan iki köprünün, dere ıslah projesi kapsamında yapılması beklenirken, geçtiğimiz selde kapanan dere yatağındaki menfezlerinde öylece kaldığı ifade edildi.

Ibrıcak köyü sakinleri kış ayı gelmeden dere ıslah çalışmasının bitirilmesi gerektiğini vurguluyor ve bir sel felaketi daha yaşamak istemediklerini belirtiyorlar.

Devlet Su İşleri (Dsi) tarafından yapılan dere ıslah çalışmasının yarım kalacağı yönünde endişe taşıyan köylüler, seslerini duyurmaya çalışıyor.

Editör: Ergün Başkaya