Karabük Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında bir süredir devam eden Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamamıştı.

Karabük Belediyesinde halen en düşük işçi maaşının 26 Bin 500 lira ve sendika ise 35 Bin lira istiyor. Karabük Belediyesi ise en düşük işçi maaşını ortalama 32 Bin lira olarak teklif ediyor. Sendika, önümüzdeki 6 aydan sonra Ocak ayından ise enflasyon oranında artış talep ediyor fakat Belediye ise yılbaşındaki enflasyon artışı yerine %5 artış önerdiğinden Toplu İş Sözleşme görüşmeleri tıkanmıştı.

Öte yandan Belediye İş Sendikası, Karabük Belediyesine toplu sözleşmenin üç yıllık olma teklifini getirmişti. Karabük Belediyesi ise Toplu Sözleşme süresini bir yıldan fazla olmaması konusunda kararlı olduğunu gösterdi.

Toplu Sözleşme süresinde de sendika ile Belediye arasında anlaşma sağlanamayınca, belediye işçisine “Maaş zammında değil, sendika toplu sözleşme süresinin en az iki sene olmasını diretiyor ve bu sebeple anlaşma sağlanamıyor” açıklaması yapıldı.

Belediye işçisinin, sözleşmenin süresi ile ilgili sendikanın dayatma yapmasına gösterdiği tepki karşısında Belediye İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Tarık Düzyer bir açıklama yaptı.

Sendika Başkanı Düzyer, işçinin tepkileri karşısında “Sendika olarak taleplerimizin kabul gördüğü ve imza aşamasına geldiği noktada süre ile ilgili hiçbir dayatma ve sözleşmeyi tıkama gibi bir niyetimiz yoktur. Sözleşmenin süresi konusunda inisiyatifi Sayın Belediye Başkanımıza bıraktığımızı tekrardan dile getiriyoruz.” Dedi.

“Karabük Belediyesi Toplu Sözleşmemizde Temmuz 2024 TÜFE Enflasyonunun 3,23 çıktığı bir ortamda, Temmuz 2024 de geçerli olacak Toplu Sözleşme zam teklifinin üzerine, Ocak 2025’te yapılan  % 5 zam teklifi kabul edilebilir bir teklif değildir. Örgütlü olduğumuz diğer belediyelerde Enflasyon ve Enflasyon (+) refah payına sözleşmeler imzaladık.” Diyen Belediye İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Tarık Düzyer, toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanmasının sebebinin sözleşme süresinde olmadığını, ikinci altı ayda enflasyon oranında artış yapılmasının belediye tarafından istenmediğinden olduğunu ifade etmeye çalıştı

Düzyer, “Yine, Sendika ve üyelerimiz olarak sözleşmenin masada biteceğine inancımız sonsuzdur.” İfadelerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ