Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneği Başkanı ve Aynı Zamanda Küresel Gazeteciler Konseyi Karabük Temsilcisi Serap Kiraz Karaoğlu, sosyal medya üzerinden yazılı bir açıklama yaptı.

Kısa adı KAGİD olan Karabük Gazeteciler ve İletişim Dernek Başkanı Karaoğlu, internet haber siteleri kurarark, yada sosyal medyalar üzerinden gazetecilik yapmaya çalışan ama gazetecilik ile alakası olmayan kişileri asla kabul etmediklerini ifade etti.

Gazeteciliğin, bir başka işin ya da mesleğin yanı sıra yapılabilecek bir iş olmadığını da vurgulayan Karabük yerel basın mensuplarının temsilcisi Serap Kiraz Karaoğlu, Vali, Kaymakamlar, Rektör, Belediye Başkanları, Siyasiler ve STK temsilcilerine de seslenerek, kalemini silah gibi kullanmaya çalışan ve gazetecilik ile alakası olmayan bu kişilere itibar etmemeleri konusunda da uyarıda bulundu.

KAGİD’in yanı sıra Karabük ilinde faaliyet gösteren diğer bazı basın yayın dernekleri de bu konu üzerinde aynı minvalde açıklamalar yaparak, tepkilerini ortaya koydular.

KAGİD’in açıklaması ise şöyle;

Teknoloji çağındayız. Artık gazetecilik mesleği de dijital çağda yön değiştirdi. İnternet haber sitesi açıp ben gazeteciyim diye ortaya çıkan vasıfsız ve kalemini silah gibi kullanan, basın ahlak ve ilkeleri nedir bilmeyen kişiliği oturmamış, kendine bir yer edinmeye çalışan, maalesef mesleğin itibarını zedeleyen kişiler peydah oldu.

Yerel basın bir ülkenin kalbidir. Demokrasi ve özgürlükler yerel medyanın yaşaması ile ancak ayakta kalabilir.

Bu meslek kimsenin, başka mesleğin yanında yapılmaya çalışılan mezesi değildir. Biraz erdem diyorum. Kalemi ile sağa sola saldıran, sosyal medyadan gazetecilik yapan, esnaf odasına naca kodu ekleyip, yandan Internet haber sitesi açan, kendini gazeteci sanan basın meslek kodu ile bir kişi bile istihdam edemeyen haber sitelerini Karabük Gazeteciler ve iletişim Derneği Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi Karabük Temsilcisi olarak asla kabul etmiyorum. Bu kişileri, bu mesleğin içinde istemiyoruz.

Başta Sayın Vali, Kaymakam, Rektör, Belediye başkanları, siyasi partiler ve STK temsilcilerine ise bu kişileri basın mensubu olmadığını hatırlatırım.

Bu kişileri basın diye kabul edenler, bu mesleği gereği gibi yapanlar olarak bizlerin karşısında olur. Kamuoyuna duyurulur.

Editör: Haber Merkezi