Şehir merkezinde çeşmelerden akan arıtılmamış yüksek kireçli sular, Karabüklülerin en fazla şikayet ettiği konuların başında gelmeye başladı.

Daha düne kadar damacana içme suyu kalitesinde olan şehir şebeke suyunun son 2-3 aydır aşırı kireçli olması, halkı isyan etme noktasına getirdi.

Karabük şehir merkezinin su ihtiyacının tamamına yakınının karşılandığı Toprakcuma Karasu kaynağından gelen su, bu zamana kadar arıtma tesisinde arıtılarak şehir şebekesine veriliyordu.

Son aylarda aynı kaynaktan gelen sudaki kireç oranının aşırı fazlalaşması ve kalitesinin düşmesinin arıtılmadan şebekeye verildiği iddialarını gündeme getirmeye başladı.

Çeşmelerden akan suyun aşırı kireçli olması, bulaşık ve çamaşır makinesi gibi elektrikli ev eşyalarının daha sık bozulmasına neden olmaya başlarken, insan sağlığını tehdit etmesinden de endişe duyuluyor.

Banyoda kullanılan suyun insanların kafasında ve vücudunda kaşınmaya yol açtığı şikayetleri de artarken, Karabüklüler 3-5 ay önceki kaliteli çeşme suyunu aramaya başladı.  

Yakın bir zaman önce damacana içme suyu kalitesinde olan Karabük şehir şebeke suyunun son aylarda bu kadar kirli ve kireçli olmasına bir anlam veremeyen vatandaşlar, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya sorunun çözümü için çağrıda bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi