Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bu yıl Karabük'te ekilen buğday çeşitlerini açıkladı.

Karabük'te Cumhuriyet 75, Flamura 85, Hamzabey, Tosunbey ve Enargo buğday çeşitleri yetiştiriliyor.

Karabük’teki buğday üretimi, bu çeşitlerin benimsenmesiyle daha verimli ve sürdürülebilir bir hal almayı hedefleniyor. Yüksek kalite ve verimliliği ile dikkat çeken bu çeşitler, bölgedeki ekmeklik buğday üretiminde önemli bir rol oynayacak. Çiftçiler, bu türlerin kullanımı ile hem maliyetleri düşürmeyi hem de ürünlerinin kalitesini artırmayı planlıyor.

Karabük Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, üreticilere yönelik bilgilendirme ve eğitim faaliyetleriyle, doğru buğday çeşitlerinin seçilmesi ve verimliliğin artırılması konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

2025 yılı itibariyle, Karabük’te yetiştirilen bu yeni ekmeklik buğday çeşitlerinin hem çiftçilere hem de bölge ekonomisine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Kaynak: Özenay Kahriman