Sosyal medyada yayılan ve dikkat çeken görüntülerde, bir düğünde gelin ve damadın havaya ateş açmasıyla ilgili görüntüler büyük tepki topladı. Bir diğer videoda ise kendi düğününde havaya ateş açan bir kişinin görüntüleri viral oldu. Tepkilerin ardından Karabük Valiliği konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Karabük Valiliği, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bazı yazılı ve görsel medya ile sosyal medya hesaplarında yer alan düğünde gelin ve damadın havaya ateş açtığı haber ve paylaşımlarıyla ilgili olarak; İl Jandarma Komutanlığımız tarafından yayınlanan görüntüler üzerine yapılan araştırma sonucunda; videonun ikinci kısmında havaya ateş açan şahsın ilimiz Cumayanı Köyü'nde kendi düğününde havaya ateş açan B.T. isimli erkek şahıs olduğu tespit edilmiştir. Adı geçen şahıs hakkında 'GENEL GÜVENLİĞİ KASTEN TEHLİKEYE SOKMAKTAN' adli ve idari işlem başlatılmıştır."

Valilik, toplumun güvenliğini tehlikeye atan ve yasalara aykırı davranan kişilere karşı gereken tüm yasal işlemlerin uygulanacağını vurguladı. Karabük'te düğünlerde ve etkinliklerde silah kullanımının önlenmesi için vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği konusunda da uyarılarda bulundu.

0664Bef4 Cd4E 4Abb Adce 83E4Ec34B91A

Kaynak: Karabük Valiliği