KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez ERCP (Endoskopik Retrograd Kolanjiopankreatografi) işlemi gerçekleştirildi.

Safra ve pankreas kanallarını değerlendirmeyi sağlayan ERCP yöntemi Karabük'te ilk kez yapıldı ve başarılı olundu.

İLERİDE DAHA İYİ HİZMETLERLE BULUŞACAĞIZ

Konu ile ilgili hastanede düzenlenen bilgilendirme toplantısında İl Sağlık Müdürü İsmail Kara,

"Bugün burada ERCP işlemi yaptığımız için toplanmış bulunmaktayız ve bunun gururunu yaşamaktayız. 

Daha önce ilimizde yapılmayan ERCP işlemini, fiziki altyapının tamamlanması, teknik cihazların tamamlanması, sonrasında da iki tane yeni gelen gastronomi uzmanımızın deneyimleriyle beraber yapar hale geldik. İl Sağlık Müdürlüğü ve Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi idaresi olarak, karar gününe kolay ulaşabileceğiniz, verimli, etkin ve konforlu sağlık hizmeti sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu işlem de Karabük'teki kalitenin arttırdığının bir göstergesi.

Hem ilimize hem bölgemize sağlık hizmeti vermekteyiz. Yoğun bir hasta trafiğimiz var. Bu süreçte çalışan bütün idarecilerime ve doktorlarımıza, sağlık çalışanlarımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bununla beraber böyle bir hizmeti sunmamızı sağlayan Sayın Sağlık Bakanlığımıza, Sayın Valimiz Mustafa Yavuz'a, Karabük Milletvekillerimiz Sayın Cem Şahin ve Sayın Ali Keskin Kılıç Vekilimize ve İl Başkanı Serhat'a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Her zaman bize desteklerini verdiler. İleride daha iyi hizmetlerle buluşacağız."

RANDEVULARI GERİ ÇEKMEYE BAŞLADIK

İl Müdürü Kara'nın ardından söz alan KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Erkan Doğan ise, birikmiş hastaların aciliyet sırasına göre erken çağırıldığını belirterek;

"Gerekli düzenleme ve personel temininin ardından hastanemizde ERCP işlemini yapmaya başladık. 4 kişilik olan yatak kapasitesini 11 kişiye çıkardık. Göreve başlayan 2 doktorumuz da aciliyet sırasına karar vererek birikmiş hastaları çağırmaya başladı. Hastanemizde 4geçtiğimiz cuma günü ilk kez 2 hastaya işlem gerçekleştirildi ve başarılı olundu. Nitelikli ve kaliteli hizmet sağlamak amacıyla durmadan çalışıyoruz."

BU İŞLEMİ BURADA İLK VE BAŞARILI ŞEKİLDE YAPMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

Dr. Öğretim Üyesi Kenan Koşar, "Karabük'te ilk ve bu ilk alınan 2 vakanın başarılı olmasının verdiği gururu yaşıyoruz." dedi.

Koşar sözlerini, "Arkadaşlar ileri endoskopik bir işlem. Bütün gastroenteroloji yapmadığı biraz tecrübe gerektiren bir işlem. Aynı endoskopi gibi yandan görüşlü bir cihazla hastanın on iki parmak bağırsağında safra kanallarını ve pankreas kanalını değerlendirmek için aynı zamanda tedavi amaçlı kullanılan bir yöntemdir. Bugüne kadar Karabük'te bu hizmet bir şekilde yapılamamış teknik sebeplerden veya tecrübeden ötürü.

Bunu ilk defa yapmış olmak bizi gururlandırdı tabii. Ama en büyük şey burada yönetim tarafından desteklenip, malzeme açığının ve altyapının hazır hale getirilmesiydi. Hazır hale geldikten sonra biz de elde etmiş olduğumuz daha önceki tecrübelerimizi kullanarak çok şükür ilk iki vakamızı geçtiğimiz cuma günü aldık. Başarılı bir şekilde işlemlerimiz tamamlandı. Bu işlem burada yapıldığı ve başarıya ulaştığı için. İnşallah bundan sonraki ERCP hastalarımızda herhangi Bir yere sevkini yapmadan hastanemiz koşullarında yatırıp teknik ve tedavisini tamamlayacağız. Ben tekrar buradan İl Sağlık Müdürümüze ve başhekimimize teşekkür ediyorum." diyerek noktaladı.

Editör: Vasfiye Yılmaz Tunç