Karabük Bahçeşehir Koleji, 2023 YKS’de göstermiş olduğu başarının ardından 2024 yılında da bu başarısının üzerine çıkmayı hedefliyor. Bunun yanında üniversite öğrenimini yurt dışında devam ettirmek isteyen öğrenciler için sağlamış olduğu yurt dışı danışmanlık hizmetinin neticesini de almaya başladı.

Bahçeşehir Koleji öğrencileri lise öğrenimlerini görürken, bir yandan da Amerika’da bulunan Mentora American High School’dan 2. lise diplomasını alabileceği Çift Diploma Programı’na dahil olabiliyor. Bu diploma sayesinde öğrenciler öncelikle Amerika olmak üzere birçok ülkenin sayılı üniversitelerinden burslu kabul alma şansına sahip oluyorlar.

Karabük Bahçeşehir Koleji Fen Lisesi 12.sınıf öğrencisi Yusuf Emre Başar da bu süreçleri başarıyla tamamlayıp dünyanın sayılı üniversitelerinden kabul aldı.
 
Başar, tamamladığı Çift Diploma Programı sayesinde üniversitelerin kabul şartları arasında bulunan The International English Language Testing System (IELTS) ve Test of English as a Foreign Language (TOEFL) dil yeterlilik sınavlarını, öğrencinin akademik durumunu ölçen Scholastic Assessment Test (SAT) sınavını başarıyla tamamlamış sayılıp muaf tutuldu.

Yorkville University, Bachelor of Bussiness Administration bölümü (10.000 CAD burs ile) University Of Northern British Columbia, Computer Science University Of Northern British Columbia, International Bussines  bölümlerinden kabul aldı. 

Karabük Bahçeşehir Koleji Fen Lisesi Müdürü Samet Ertaş, “Lise öğrenimleri boyunca öğrencilerimizi her alanda geliştirmeyi hedefliyoruz. Yapmış olduğumuz akademik çalışmaların karşılığını YKS sonuçlarında, Çift diploma programı ve yurt dışı öğrenci kabul danışmanlığının karşılığını da öğrencilerimizin elde ettiği kabuller ile alıyoruz. Yusuf Emre’nin bu başarısı  dört sene boyunca göstermiş olduğu çabanın karşılığıdır. Öğrencime Kanada’daki eğitim hayatında başarılar dilerim.” diye ifade etti.

Editör: Vasfiye Yılmaz