2023 Yılı vergilendirme dönemine ait Kurumlar Vergisinde Karabük ilinde en fazla vergi beyan eden mükellefler açıklandı.

2024 Nisan ayında 2023 takvim yılı kurumlar vergisi beyannamesi verilmişti. Karabük’te ilk on sıraya giren şirketler de bugün açıklandı.

Karabük’te en fazla vergi veren şirketlerde birinci sırayı KARDEMİR A.Ş. alırken, üçüncü sırada ise yine Kardemir’in ortağı olduğu KARÇİMSA Çimento A.Ş. yer aldı.

Kardemir A.Ş’nin tahakkuk eden kurumlar vergisi 275.857.831 Lira açıklanırken, ortağı Karçimsa Çimento Şirketinin ise 28.957.460 Lira tahakkuk eden vergisi açıklandı.

ZARAR EDEN KARÇİMSA VERGİ REKORTMENLERİ LİSTESİNE GİRDİ

2021’in Ekim ayında Karçimsa Çimento Şirketindeki Sabancı Grubunun %51 hissesini Soner Özbey’in sahip olduğu Beyçim Çimento ve Beton Şirketi satın almıştı.

Kardemir ve Sabancı ortaklığında yıllarca faaliyet gösteren, fakat yüksek karlılık oranlarından uzak kalan Karçimsa’nın %51 hissesini Beyçim Beton’a geçmesiyle üç yıl gibi kısa bir sürede karlılık oranlarını çok yükseklere katladı ve iki yıl içinde Karabük’te en fazla vergi veren üçüncü şirket oldu.

Karabük’te Kurumlar Vergisinde lider olan Kardemir A.Ş’nin iştiraki Karçimsa’nın ise üçüncü sırada yer alamsı, Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ile Beyçim sahibi Soner Özbey’in ortak çalışmalarıyla bu sonuç ortaya kondu.

İki yıl gibi çok kısa bir sürede, Kardemir’in iştirakleri arasında en yüksek karlılık oranlarına ulaşan Karçimsa Çimento Fabrikası, kurulduğundan bu yana ortakların yakaladığı uyumla artık büyük yatırımlara hazırlanıyor.  

Editör: Ergün Başkaya