Güncel

KARDEMİR YÖNETİMİ KARABÜK'E VEFASINI GÖSTERMELİ

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı İsmail Özer, son günlerde Karabük'ün gündemi olan KARDEMİR'deki işçi alımları ile ilgili açıklama yaptı.

Abone Ol

Yeniden Refah Partisi Karabük İl Başkanı İsmail Özer, KARDEMİR A.Ş’deki işçi alımı, baba oğul takası ve emeklilerin ihbar tazminatı hakkında açıklama yaptı.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Özer, son günlerde Karabük kamuoyunda gündem olan KARDEMİR A.Ş personel alımları ile ilgili açıklamalara destek verdiklerini belirterek, “istihdam süreci gözden geçirilmeli” dedi ve açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"KARDEMİR Karabük'ün bel kemiğidir. Türkiye’nin önde gelen sanayi devlerinden biridir. Karabük halkının istihdam kapısıdır. Kardemir bizim için sıradan bir fabrika değil, bu şehrin temel direğidir.

Mavi Yaka personelinin zorlu şartlarda çalıştığını, fazla mesailer yaptırılarak iş kazası riskinin önünün açılmaması ve sosyal hayatlarının ellerinden alınmaması için 2023 Genel Seçimleri öncesi Sayın Cumhurbaşkanımızın da Kardemir’e 600 işçi alınacak müjdesi verdiğini ve bu verilen müjdenin eksik bırakıldığını da hatırlatarak, işçi alım rakamlarından ziyade daha fazla Mavi Yaka Personel, alınması gerekiyor ve bu verilen sözlerin tutulup Karabük'ün evlatlarına sahip çıkılmalıdır.

Öte yandan; Evde çocuğunun, işyerinde kendisinin psikolojisi bozulan babadan oğula takasın biran önce yapılıp bu insanlarında biran önce ruhsal olarak rahatlatılması gerekir.

Hiç bir bilgi aktarımı yapılmadan 30 Eylülde emekli olan personele ihbar tazminatı verip, 1 Ekim tarihinden sonra olacaklara verilmemesi (100 bin ₺) ömürlerini bu fabrikaya adamış emek vermiş emektarlara karşı yapılmaması gereken bir harekettir. Biz Karabüklüler olarak her zaman Kardemir’e sahip çıktığımızı ifade ederken, Kardemir yönetiminin de bu halka vefasını ödemesi gerektiğini hatırlatırız.

Yeniden Refah Partisi olarak bu konuların takipçisi olacağız ve her platformda da dile getireceğiz.