Güncel

KARDEMİR'DE İHBAR TAZMİNATLARI ÖDENECEK

Kardemir A.Ş'de emekliliklerin önünü kesmek için ihbar tazminatlarının ödenmeyeceği kararı 31.12.2024 tarihine kadar ertelendi.

Abone Ol

KARDEMİR A.Ş’de emekliliklerin önünü kesmek için 1 Ekim 2024 tarihinden itibaren emekli olacakların ihbar tazminatlarının ödenmeyeceği açıklanmıştı.

Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesinden bu gün yapılan açıklamada ihbar tazminatlarının 31 Aralık 2024 tarihine kadar emekli olacaklara ödeneceği açıklandı.

KARDEMİR A.Ş, 2019 yılında emekliliği teşvik etmek amacıyla, emekli olacak çalışanlara ihbar tazminatlarını da ödeyeceğini açıklamıştı. 2019 yılından bu yana şirket içinde uygulanan ihbar tazminatlarını ödeme uygulamasının geçtiğimiz günlerde sona erdiği açıklanmıştı.

Özçelik İş Sendikası Karabük Şubesinin sosyal medyasından yapılan açıklamada, Genel Başkan Yunus Değirmenci’nin girişimleri ile ihbar tazminatlarının 31. 12.2024 tarihine kadar emekli olacaklara ödeneceği açıklandı.

Ocak ayı ve sonrasında emekli olacak işçilerin alacakları emekli maaşlarında %30'a kadar düşüş olacağından dolayı Kardemir'den yaklaşık 700 işçi emekli oldu ve emekliliği hakedenlerin de yıl sonuna kadar emekli olmasına kesin gözüyle bakılıyor.   

İhbar Tazminatı Nedir:

Belirsiz süreli iş sözleşmelerinin feshinden önce durumun diğer tarafa bildirilmesi gereklidir. Bildirim şartına uymayan taraf, bildirim süresine ilişkin ücret kadar tazminat öder. İşte bu ödenecek paraya ihbar tazminatı (bildirim ödemesi) denir.

Bu ödeme belirsiz süreli iş sözleşmesinin varlığı halinde gündeme gelir. İş sözleşmesi bir süreye bağlı olarak yapılmadıysa sözleşme belirsiz sürelidir.