Alt Manşet

KBÜ AKADEMİSYENLER 10. UNESCO-APEID EĞİTİMİ SEMPOZYUMU'NA KATILDI

Karabük Üniversitesi akademisyenleri Özbekistan'ın Taşkent kentinde düzenlenen 10. UNESCO-APEID Girişimcilik Eğitimi Sempozyumu: Gençliğin Geleceği ve Girişimcilik Eğitimi’ne katıldı.

Abone Ol

10. UNESCO-APEID Girişimcilik Eğitimi Sempozyumu: Gençliğin Geleceği ve Girişimcilik Eğitimi Özbekistan'ın Taşkent kentinde düzenlendi. Sempozyuma Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden Doç. Dr. Saidbek Boltabayev, Doç. Dr. Nimet Kara Kütükçü, Dr. Öğr. Üyesi Nesrin Gezici; Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi İrfan Yurt ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yılmaz katılarak, bildirilerini sundular. 

UNESCO Girişimcilik Eğitim Ağı (EE-Net) içindeki iş birliğini ve ağ oluşturmayı güçlendirme hedefiyle gerçekleştirilen sempozyumda, katılımcılar gençler için girişimcilik eğitimi (EE) faaliyetlerini geliştirmek üzere potansiyel ortaklıklar ve kaynak paylaşımı fırsatlarını araştırdı. Katılımcılar ayrıca, UNESCO Girişimcilik Eğitim Ağı'nın ulusal bölümleri tarafından sunulan başarılar ve gelecekteki faaliyetler hakkında bilgilendirildi.

Sempozyumun temel hedeflerinden biri, genç girişimciler ve genç liderler için etkili girişimcilik eğitimi stratejilerini geliştirmek oldu. Yenilikçi eğitim programlarını sergileyen sunumlar ve paralel atölye çalışmaları ile, genç girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik stratejiler tartışıldı.

Sempozyum kapsamında, katılımcılar gençlere yönelik girişimcilik eğitimini desteklemek amacıyla hükümet politikaları ve savunuculuk faaliyetleri üzerine fikir alışverişinde bulundu. Okullarda, üniversitelerde ve diğer eğitim kurumlarında girişimcilik eğitimine yönelik en iyi uygulamalar paylaşıldı. Ayrıca, genç girişimciliği destekleyen ekosistemlerin oluşturulması, kuluçka merkezleri, hızlandırıcılar ve diğer destekleyici girişimler üzerinde duruldu. Teknoloji ve inovasyonun girişimcilik çabalarındaki rolü, yapay zeka, blok zinciri ve Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi yeni nesil teknolojilerin genç liderliğindeki girişimlere nasıl entegre edilebileceği üzerine de kapsamlı sunumlar gerçekleştirildi. Sempozyum sonuç bildirgesinde, Orta Asya Bilgi Merkezi’nin kurulması kararlaştırıldı; bu merkez, girişimcilik eğitimi konusunda UNESCO ve diğer paydaşlarla ortak çalışmalar yürütecek.

Ayrıca, Karabük Üniversitesinin öğretim üyeleri tarafından Özbekistan Cumhuriyeti Alfraganus Üniversitesinin Turizm, Türk Dili ve Edebiyatı, Özbek Dili ve Edebiyatı gibi bölümlerinde teorik ve uygulama dersleri düzenlendi.