Güncel

KBÜ YİNE TREND TOPİK OLDU..!

Dünyayı alarma geçiren ve Afrika'dan yayılan Maymun Çiçeği Virüsü ile ilgili KBÜ'de okuyan Afrikalı öğrenciler ile ilgili X'de Türkiye Gündemi oldu.

Abone Ol

Karabük Üniversitesi, eski adıyla Twitter olan X’de yine Trend Topik oldu.

Bünyesindeki 10 bini aşkın Afrika kökenli yabancı öğrenciler nedeniyle sık sık gündeme gelen Karabük Üniversitesi (KBÜ), X’de yine Türkiye gündemine oturdu.

Bu sefer de ‘Maymun Çiçeği Virüsü’ ile gündeme gelen KBÜ, bünyesindeki 10 bini aşkın Afrika kökenli öğrencilere dikkatler çekildi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün alarma geçmesiyle gündeme gelen ve Afrika’dan yayılan Maymun Çiçeği Virüsü ile ilgili Karabük Üniversitesinde de bulunan yüzlerce Afrikalı öğrencilerin bu virüsü ülkemize yayıp yaymayacağı sosyal medya platformu X’de sorgulanmaya başlandı.

Karabük Üniversitesinde öğrenim görüp, ülkesine giden ve Eylül’de tekrar Afrika’dan gelen öğrencilere havaalanlarında test yapılması gerektiği, ciddi önlemlerin alınmasının kaçınılmaz olduğu, Türkiye’de şu anda rastlanmayan Maymun Çiçeği Virüsünün ülkeye Karabük’ten yayılabileceği gibi sorgulamalar yapılan X’de binlerce paylaşımlar yer aldı.

Rektör Açıklama Yapıp Kamuoyunu Rahatlatmalı

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın, bu konuyla ilgili alınmasına karar verilen tedbirler ile ilgili bir açıklama yaparak, kamuoyunda oluşan tedirginliği ortadan kaldırması bekleniliyor.