Karabük Üniversitesi Dil ve Sanat Kulübü, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında "Mevlana’nın İzinde: Manevi ve Kültürel Farkındalık" adlı projeleriyle 100 bin TL destek almaya hak kazandı.

Karabük Üniversitesinin öğrenci kulüpleri, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı" (ÜNİDES) kapsamında sundukları projelerden 6’sı destek almaya hak kazanarak Türkiye’deki üniversiteler arasında en çok projesi kabul edilen ikinci üniversite oldu. Karabük Üniversitesi öğrenci kulüpleri, ÜNİDES’te üstün bir başarı sergiledi.

Üniversitelerdeki öğrenci topluluklarına projelerini gerçekleştirme fırsatı sunarak, gençlerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefleyen ÜNİDES programı kapsamda Karabük Üniversitesi Dil ve Sanat Kulübü tarafından hazırlanan "Mevlana’nın İzinde: Manevi ve Kültürel Farkındalık" projesi 100 bin TL ile en yüksek desteği almaya hak kazandı.

Projede, Mevlana Celaleddin Rumi'nin manevi ve kültürel mirasını genç nesillere aktarmayı, hoşgörü ve sevgi temelinde farkındalık oluşturmayı amaçlayan etkinlikler düzenlenecek. Konferanslar, seminerler, atölye çalışmaları ve kültürel geziler gibi çok yönlü etkinliklerle, öğrencilerin Mevlana’nın öğretilerini derinlemesine anlamaları sağlanacak.

Projenin Türkiye genelinde üniversitelerden yapılan başvurular arasında kabul edilen 104 projeden biri olduğunu ifade eden İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Kamuran Karahamza, “Dil ve Sanat Kulübü olarak Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı kapsamında biz de Dil ve Sanat Kulübü olarak bir projeyle başvurduk. Projemizin adı Mevlana'nın İzinde Manevi ve Kültürel Farkındalık Projesi. Projemiz Türkiye'de üniversiteler tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığına yapılan başvurular içerisinde kabul edilen 104 projeden birisi oldu. Bu bizi çok mutlu etti. Ayrıca üniversitemizde bu kapsamda kabul edilen projeler içerisinde en büyük bütçeli proje olma özelliği taşıyor.” dedi.  

Gençlerin manevi ve kültürel farkındalıklarını artırmayı hedeflediklerini söyleyen Karahamza , “Projemizin amacı gençlerimizin manevi ve kültürel farkındalıklarını artırmak, Mevlana'nın evrensel değerleriyle daha yakından tanışmalarını sağlamak. Bunun yanında Mevlana'nın sevgi, barış ve hoşgörü gibi evrensel mesajlarını daha iyi anlamalarını sağlamak amacını taşıyor. Bununla beraber tabii ki gençlerimizin manevi değerleri kendi yaşamlarına aktarmalarına destek olmayı hedefliyoruz. “diye konuştu.

Projenin üç aşamadan oluştuğunu belirten Karahamza, “Birinci aşamada alanında uzman eğitmenlerimizin katıldığı eğitim seminerlerimiz olacak. İlahiyat Fakültesinin Ahmet Yesevi Salonu'nda 29 Kasım Cuma günü saat 15.00, 16.00 ve 17.00 saatlerinde 3 farklı seminerimiz gerçekleşecek. Buradan tüm öğrencilerimizi de davet etmek istiyorum. İkinci aşamada bir kitap okuma etkinliğimiz olacak. Mevlana'nın hayatının ve eserlerinin anlatıldığı önemli bir eser öğrencilerimiz tarafından okunup tartışılacak. Üçüncü aşamada da bu yıl 751. Vuslat yıl dönümü kutlanıyor. Bu yıl dönümü kapsamında 7-8 Aralık tarihlerinde Konya'da Şeb-i Arus etkinliklerine katılmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: Özenay Kahriman