Güncel

MİLLETVEKİLİ KESKİNKILIÇ, COŞTU COŞTURDU

AK Parti Karabük Milletvekili D. Ali Keskinkılıç, partisinin istişare toplantısında 16 ayda yaptıklarını anlattı ve "daha çok şeyler yapacağız" dedi.

Abone Ol

Bu gün gerekçeleştirilen ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın da katıldığı AK Parti Karabük Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısında, Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, konuşmasıyla yine salonu coşturdu.

Milletvekili Keskinkılıç, geçtiğimiz yerel seçimlerde en büyük başarıyı Karabük’ün elde ettiğini belirterek, şunları söyledi;

“Özkan Başkan bana bu salondaki en son buluşmamızı hatırlattı. O gün ne demiştik? Karabük hayır için hayırlı olsun demiştik. Özkan Başkan yeni belediye başkanı demiştik. Ve bu salonda ben şimdi fedakarlığı, inancı, kararlılığı, azmi ve başarıyı görüyorum. Gece gündüz demeden, çoluğunuzu, çocuğunuzu, işinizi, gücünüzü ihmal ettiniz ve Karabük'te bir destan yazdınız.

Karabük bu seçimlerde Türkiye'de belediye sayısını arttıran tek vilayet oldu. Bu büyük bir başarıdır. Bu sizin eserinizdir. Bu kadar büyük bir fedakarlığın bir karşılığı olmalıydı. Biz de sizlere birtakım sözler verdik. Gece gündüz demeden çalışacağız, gayret göstereceğiz dedik. Tabii süre kısıtlı.”

Yaklaşık 16 aylık Milletvekilliği dönemlerinde yaptıklarına da değinen Ali Keskinkılıç, işsizlik ile mücadelede başarı elde ettiklerinin altını çizdi ve Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi ile ikinci sanayi hamlesinin başladığını belirtti.

Eskipazar OSB, Karabük’ün İkinci Sanayi Hamlesidir

Milletvekili Keskinkılıç, “Karabük'te yaptıklarımızı çıkarmaya kalktım. Yaklaşık on beş, yirmi sayfa çıktı. Bazı şeylerin bilinmesinde yarar var.  Seçimlerde demiştik ki Karabük'ün ikinci sanayi hamlesini başlatacağız ve Karabük'te işsizlikle mücadele edeceğiz. Gelir gelmez Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı ihalesini yaptırdık. İki yüz seksen milyon liraya bitti. Yetmiş altı tane firmaya orada yer yaptık. Yaklaşık altı bin kişilik istihdam için çalışmalar başladı. Bu sene iki yüz milyon lira altyapı için kaynak ayırdık.

Şimdi gidin bakın Eskipazar Sanayi'ye, otuza yakın iş makinesi, kamyon 3 bin beş yüz hektar alanda çalışma yapıyor ve iki tane firmanın ruhsat işlemlerini tamamladık. Onlar da temellerini atmaya başladılar. Yani Karabük'ün ikinci sanayi hamlesi başlamıştır. Hayırlı uğurlu olsun.

Çok sayıda gencimizi iş sahibi yaptık

Demiştik ki işsizlikle mücadele edeceğiz. Karabük'te 2023 yılında 14 bin kayıtlı işsizimiz vardı arkadaşlar. Karabük'te 2023 yılı içinde 4 bin 856 tane yeni arkadaşımız iş buldu ve 11 bin civarlarına indik. 2024 hedefimiz 10 binin altında işsizlik rakamıydı. 2024’ün ilk altı ayında 2 bin 500 civarında arkadaşımız iş sahibi oldu. Son aldığım rakam 10 bin üç. İlk altı ayda bile hedefimize yaklaştık. Türkiye'de ilk defa bir vilayette işsizlikle ilgili çok ciddi bir başarı sağladık. Bu da Karabük'ün gelişmesiyle ve kalkınmasıyla oluyor.

Karabük, Filyos Limanı ile Dünyaya açılacak

Karabük'ün 30 yıllık hayali Filyos limanını başaracağız dedik. Filyos limanının altyapı çalışmaları başladı. En geç iki yıl içinde Karabük, Filyos Limanı'ndan dünyaya açılmaya başlayacak. Bu da büyük bir başarıdır.

Karabük, yabancı yatırımcı ile tanıştı

Karabük bu dönemde ilk defa yabancı yatırımcı ve yabancı sermayeyle tanıştı. Eskipazar Oruç Fabrikası 15 yıldır atıl durumdaydı. Şimdi Oruç Fabrikası'nın çalışmasına gidin bir bakın. 7 Eylül günü Rus yatırımcımızın yaptığı kereste fabrikasının temelini hep beraber atacağız. Karabük'te ilk defa yabancı sermaye yatırım yapmış olacak.

Çiftçilerimizi IPARD proje desteği ile buluşturduk

Karabük bu dönemde Avrupa Birliği, IPARD projeleri kapsamına alındı ve IPARD'ın Karabük ofisi açıldı. Şu anda altmış milyon lira yakın para proje desteğiyle buluştu Karabük'te çiftçilerimiz ve IPARD kapsamına alındık. İki tane hedefimiz vardı. Bir tanesi Avrupa Birliği kapsamına alınması, bir de IPARD kapsamında projelerin gerçekleşmesi. IPARD nedir? Kırsal dezavantajlı alanlar projesi. Zonguldak, Karabük ve Düzce'yi kapsayan. Burada da yaklaşık yüz elli milyonluk bir havuzu oluşturmaya çalışıyoruz. O projenin de sonuna geldik. Karabük çiftçisi, hem Avrupa Birliği, hem Kırsal Kalkınma, hem de Kırsal dezavantajlı bölgeler desteklerine sahip olacak.

Hadrianapolis Antik Kent ile binlerce turist çekeceğiz

Hadrianapolis Antik Kenti'nin ören yeri olarak açılmasıyla ilgili çalışmaları ve ihaleleri bitirdik. Şu anda bayramda Hadrianapolis’e on beş bin turist geldi. Daha açılmadı. Açıldığında beklentimiz ne? Yüz bin civarında turistin gelmesi.

Orman köylümüzün cebine iki milyar lira girdi

Orman ürünleri sanayide geçen sene üç milyar sekiz yüz altmış milyon liralık üretim mi yaptık? Zonguldak bölgesi orman ürünlerinde birinci oldu. Ve buradan iki milyar liraya yakın bir rakam bizim orman köylümüzün cebine geldi.

Yapamaz dedikleri ne varsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz

Karabük'ün sulu tarıma geçişi için çalışmaları başlattık.

Soğuksu Kentsel Dönüşümün ihalesi.

Millet bahçesinin yapımı durdu dediler. Millet bahçesindeki çalışmalar devam ediyor.

Bir tek şey var bu Karabük'te. Bazıları sadece boş boş konuşuyor. Yapamaz dedikleri ne varsa yapmaya devam ediyoruz. Belediyelerimizi aldık.  Özellikle belli konularda belediyelerimizin araç ve birtakım altyapıyla ilgili kaynak aktarımları oldu. Karabük Belediyemize, Yenice Belediyemize, Eskipazar Belediyemize, Yortan Belediyemize, Ovacık Belediyemize özellikle araç takviyesi yaptık.

Yenice'de Gençlik Merkezi için 14 milyon lira kaynak aktardık.

Eskipazar da kapalı halı saha yapılması için 7 milyon lira kaynak aktardık.

Yenice Gençlik Merkezi'nin tadilatını yaptık.

Eflani Genç Ofisi açtık.

Yortan halı sahamızın tadilat ve tamiratı için sentetik sahaları değiştirdik.

Eğitim Kenti Karabük çalışmalarını yaptık

 Bütün bunlar son bir yılda yaptığımız işlerdir. Hedeflerimizin hepsine yaklaşıyoruz. Karabük'te eğitimin altyapısını gerçekleştirmek için 16 tane proje yürütüyoruz. Bu projelerden 7 tanesinin ihalesini yaptık, 5 tanesinin de bu sene yapacağız. Ve Karabük'ün eğitimdeki fiziki altyapısını tamamlamış olacağız. Eğitim kenti Karabük çalışmalarını yaptık. Festivallerimizi yaptık, bilim festivallerimizi yaptık.

Yaptığımız işler saymakla bitmez

Üniversitedeki yurt binaları ile ilgili Bakanımızla görüştük. O yurt binaları ilgili çalışmalar başladı.

Tapu kadastro binasıydı. Onunla ilgili 90 milyon lira kaynak aktarımı yapıldı. Orayla ilgili çalışma yapılacak.

Eskipazar'daki kayan hastane binasıydı. Onunla ilgili çalışmalar da devam ediyor. 2-3 ay içinde o binayla ilgili çalışmalar başlayacak.

Ovacık'ta bir hastane binamızda bir gecikme vardı. Onunla ilgili de ihaleyi iptal ettik, şimdi tekrar yeniden ihale çıkıyoruz. Ovacık'taki hastane binamızı da bitireceğiz.

5000 Evler hastane binamızı açtık. Oradaki yaklaşık 40 bin nüfusa hastaneye gitmeden poliklinik hizmeti sunmaya başladı.

Yaptığımız işler saymakla bitmez. Ama esas olan şu; Karabük'ün ihtiyacı, menfaati neyse, geleceğini daha iyiye getirmek için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapıyoruz.

Kardemir’in Endüstri Bölgesi ilan edilmesinde büyük düşünelim

Kardemir Endüstri belgesi ilan edildi. Birileri çıktı dedi ki, ‘Belediyenin buradan emlak vergisi kaybı olur.’ Türkiye'nin bütün sanayi tesisleri endüstri bölgesi oluyor. Hepsi teşvik ve yatırım avantajı elde ediyor. Biz basit düşünüp de emlak vergisi için Kardemir'in iki milyarlık yatırımını teşvik dışında mı bıraksaydık? Karabük çocuğunu işsiz mi bıraksaydık? Küçük düşünenler emlak vergisini düşünür. Büyük düşünenler yatırımı düşünür, endüstri bölgesini düşünür. Büyük düşünmek zorundayız. Büyük işler yapmak zorundayız. Bu şehirde artık boş konuşma devre bitmiştir. Yıllardır Karabük'ü içine kapattılar. Boş konuşmayla, kendi içinde çekişmeyle bu şehrin önünü kapattılar. Artık tünelin önünde ışık görünmüştür. Karabük, ikinci sanayi hamlesini yapacak. Karabük teknoloji üretecek. Karabük işsizliği bitirecek. Karabük sağlıkla ilgili sorunları çözecek. Karabük eğitimde fiziki altyapısı en iyi şehir olacak. Karabük ulaşımla ilgili problemlerini çözecek. Bütün bunların tek tek yapıldığını göreceksiniz. Ama bütün bunların yapılmasındaki asıl imza kimindir? Teşkilatımızındır, sizlerindir.